Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Earth Hour 2018

Lördagen den 24 mars klockan 20.30-21.30 genomfördes världens största klimatmanifestation - Earth Hour. Nynäshamns kommun deltog för elfte året i rad.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Förra året släckte människor i över 188 länder belysningen under en timme för att visa politiker och beslutsfattare att klimatfrågan är viktig. Eiffeltornet, Empire State Building, Sveriges riksdag, Globen, Stockholms Slott och Liseberg var några av de byggnader som släcktes under Earth Hour 2018. I Sverige deltog 258 av 290 kommuner i manifestationen.

- Att du släcker lamporna under en timme räddar ju inte världen, men det är inte heller meningen. Earth Hour är en global manifestation som ska sätta fokus på miljöfrågan, säger Erik Johansson, klimat- och miljöstrateg på Nynäshamns kommun.År 2018 släckte Nynäshamns kommun ner kommunhuset och Stadshusplatsen. Kommunen bjöd också in skolelever till teaterföreställningar som handlade om återvinning och anordnade en modevisning av second hand-kläder på Folkets Hus.

 

Frågor och svar

Vill du veta mer om syftet med Earth Hour, få tips om klimatsmarta måltider eller klimatsmarta val i vardagen? Klicka här för att se frågor och svar på Världsnaturfondens Earth Hour-sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Vad är Earth Hour?

Varje år, den sista lördagen i mars, inträffar Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Under en timme släcker vi ljuset för att signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan.

Earth Hour 2019 äger rum den 30 mars kl 20:30-21:30

Sidan granskad 2018-07-03
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp