Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Earth Hour

Lördagen den 30 mars klockan 20.30-21.30 genomförs världens största miljömanifestation - Earth Hour. Nynäshamns kommun deltar för tolfte året i rad.

Earth Hour är världens största miljomanifestation. Förra året släckte människor i över 188 länder belysningen under en timme för att visa politiker och beslutsfattare att klimatfrågan är viktig. Eiffeltornet, Empire State Building, Sveriges riksdag, Globen, Stockholms Slott och Liseberg var några av de byggnader som släcktes under Earth Hour 2018. I Sverige deltog 258 av 290 kommuner i manifestationen.

- Att du släcker lamporna under en timme räddar ju inte världen, men det är inte heller meningen. Earth Hour är en global manifestation som ska sätta fokus på miljöfrågan, säger Julia Nordström, miljö- och klimatstrateg på Nynäshamns kommun.

Förra året släckte Nynäshamns kommun ner kommunhuset och Stadshusplatsen. Kommunen bjöd också in skolelever till teaterföreställningar som handlade om återvinning och anordnade en modevisning av second hand-kläder på Folkets Hus. Just nu planeras det för fullt inför Earth Hour 2019.


Frågor och svar

Vill du veta mer om syftet med Earth Hour, få tips om klimatsmarta måltider eller klimatsmarta val i vardagen? Klicka här för att se frågor och svar på Världsnaturfondens Earth Hour-sida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Vad är Earth Hour?

Varje år, den sista lördagen i mars, inträffar Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Under en timme släcker vi ljuset för att signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan.

Sidan granskad 2019-02-14

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp