Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Buss och tåg

I Nynäshamn har du tillgång till två olika typer av kollektivtrafik, bussar och pendeltåg. På SL:s webbplats kan du få hjälp att planera din resa på bästa sätt. Under rubrikerna nedan hittar du information som kan vara bra för dig som reser med kollektivtrafiken.

Pendeltåg Ösmo

Pendeltåg

En resa med pendeltåg mellan Stockholm och Nynäshamn tar ungefär en timme. Nynäsbanan har fått nya längre perronger vilket minskar störningskänsligheten.

Bussar

SL trafikerar större delen av Nynäshamns kommun med ett tiotal busslinjer. Det finns även bussförbindelser med Södertälje, Västerhaninge och på vardagsmorgnarna finns direktbussar från Ösmo och Nynäshamn till Gullmarsplan med returbussar på eftermiddagen.  

Närtrafiken i Nynäshamn

Närtrafiken är små bussar som kör i lugnt tempo. Närtrafiken präglas av närhet och vänlighet. Det finns i nuläget 30 närtrafiklinjer i länet. Bakom Närtrafiken står SL som upphandlar och kontrollerar kvaliteten på linjerna.

Vem får åka med Närtrafiken?

Närtrafiken är öppen för alla som vill åka. Färdtjänstresenärer kan ta med ledsagare utan kostnad. Mer information hittar du i dokumentet Närtrafiken i Nynäshamn.

Röda bussar på landsväg

Information om förseningar till mobilen

SL har en sms-tjänst som gör att du kan få meddelande om trafikstörningar på Nynäsbanans pendeltåg direkt till mobilen. Läs mer under Länkar.

Resegaranti

Om du riskerar att bli mer än 20 minuter sen på grund av störningar i SL-trafiken kan du få ersättning för taxiresa av SL. Läs mer på SL:s hemsida under rubriken Länkar.  

Har du tappat något i kollektivtrafiken?

Om du upptäcker att du just har glömt din plånbok, dina nycklar eller livsviktiga mediciner kan du ringa till SL:s kundtjänst på telefonnummer 08 600 10 00, så försöker de hjälpa dig. Läs mer på SLs webbsida under rubriken Länkar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Berätta vad vi kan göra bättre på den här sidan.
Klicka på sidansvarig här nedan för att lämna dina synpunkter.

Sidan granskad 2017-02-24
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp