Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Bo på Gummerholmen

Gummerholmen är personalföreningens egna ö strax utanför Nynäshamn. På ön finns det olika hyresalternativ, två stugor och en lägenhet.

Bläddra gärna bland våra bilder om Gummerholmen:

Här följer information och bilder från Gummerholmens boenden.

Huvudbyggnaden även kallad Storstugan

I bottenvåningen på huvudbyggnaden finns ett större kök, en vardagsrumsdel och en glasveranda. Köket är utrustat med kyl, och frys, spis, ugn och mikro, porslin, glas med mera för 24 personer samt matlagningskärl och köksredskap. Klassisk kanna med melittatratt ersätter kaffebryggare eftersom den inte fungerar med det bräckta vattnet. Det kan eventuellt också finnas kaffebryggare men den kommer inte att ersättas om den går sönder.

Bottenvåningen är tänkt att fungera som möteslokal för planeringsdagar, arbetsplatsträffar och liknande och kan bokas över dagen. Glasverandan har bord och stolar för 24 personer. Huset har elvärme men inget indraget vatten. Storstugan är även utrustad med brandvarnare och brandsläckare samt städskåp med dammsugare, hink, golvmopp och allrengöringsmedel.

Verandan kan även nyttjas av andra besökare som arbetar på Nynäshamns kommun.

Diskplats med vatten (ej drickbart) finns utanför huvudbyggnaden. Där hittar du också ett handfat och en förbränningstoalett som hör till boendet.

Bläddra gärna bland våra bilder om Storstugan:

Utkiken - lägenhet på övervåningen i huvudbyggnaden

Lägenheten som är på 25 kvadratmeter har två rum. Här finns en liten balkong med fantastisk utsikt. Det finns fyra sovplatser, en dubbelsäng och en bäddsoffa samt ett litet köksbord.
Köket som ligger i bottenvåningen på huvudbyggnaden delas med eventuella gäster som hyrt möteslokalen på bottenvåningen. Huset har elvärme men inget indraget vatten. 

Köket är utrustat med kyl, och frys, spis, ugn och mikro, porslin, glas med mera för 24 personer samt matlagningskärl och köksredskap. Klassisk kanna med melittatratt ersätter kaffebryggare eftersom den inte fungerar med det bräckta vattnet. Det kan eventuellt också finnas kaffebryggare men den kommer inte att ersättas om den går sönder. Huset är även utrustat med brandvarnare och brandsläckare samt städskåp med dammsugare, hink, golvmopp och allrengöringsmedel (delas med storstugan).

Verandan kan även nyttjas av andra besökare som arbetar på Nynäshamns kommun.

Diskplats med vatten (ej drickbart) finns utanför huvudbyggnaden. Där hittar du också ett handfat och en förbränningstoalett som hör till boendet.

Bläddra gärna bland våra bilder om Utkiken:

Bergstugan

Bergstugan är den större av stugorna. På 30 kvadratmeter ryms en storstuga med kök utrustat för 8 personer. Huset har elvärme men inget indraget vatten.
Det finns kyl/frys, spis med ugn och mikro, porslin och glas med mera för 8 personer samt matlagningskärl och köksredskap. Klassisk kanna med melittatratt ersätter kaffebryggare eftersom den inte fungerar med det bräckta vattnet.

Stugan har 8 sovplatser. I storstugan finns 2 våningssängar där överslafarna är 90 centimeter breda och underslafarna 120 centimeter breda och i ett mindre angränsande rum finns en våningssäng som är 80 centimeter bred och 180 centimeter lång. Bergstugan är även utrustad med brandvarnare och brandsläckare samt städskåp med dammsugare, hink,golvmopp och allrengörinsmedel.

Utanför stugan finns en stor veranda med sittplatser för 8 personer och en diskbänk utan vatten. Utedasset hittar du alldeles runt hörnet. Diskplats med vatten (ej drickbart) finns utanför huvudbyggnaden. Där hittar du också ett handfat och en förbränningstoalett som hör till boendet.

Bläddra gärna bland våra bilder om Bergstugan.

Gläntan

Gläntan är den mindre av stugorna. På 20 kvadratmeter ryms ett kök och ett litet sovrum för 4 personer. Huset har elvärme men inget indraget vatten.

Köket är utrustat med kyl/frys, spis, mikro, porslin och glas med mera för 4 personer samt matlagningskärl och köksredskap. Klassisk kanna med melittatratt ersätter kaffebryggare eftersom den inte fungerar med det bräckta vattnet.  Gläntan är även utrustad med brandvarnare och brandsläckare samt städskåp med dammsugare, hink, golvmopp och allrengöringsmedel.

I sovrummet finns två våningssängar med bäddmått 90 x 200 centimeter.

Utanför stugan finns en veranda med utemöbler för 4 personer och ett torrdass.
Diskplats med vatten (ej drickbart) finns utanför huvudbyggnaden. Där hittar du också ett handfat och en förbränningstoalett som hör till boendet.

Bläddra gärna bland våra bilder om Gläntan:

Gemensam information för alla boenden

Badtunna

För de medlemmar som hyr boende på ön finns en vedeldad badtunna. Badtunnan kan inte bokas separat utan ingår stughyran. Ingår inte i hyra av bottenvåningen i huvudbyggnaden.

Under högsäsongsveckorna 24-32 finns ved till badtunnan på plats och ingår i stughyran. Veden finns i boden vid flytbryggan. Övriga veckor tar du med dig egen ved.

Bruksanvisning och instruktion finns utskriven och ligger i varje boende och bör följas för allas säkerhet och trivsel. OBS! ta med egen ved.

Grillplats

Det finns en grillplats på ön som är till för alla hyresgäster, där finns plats för ett 20-tal personer.
OBS! Ta med egen kol eller ved.

Utemöbler

Förutom de utemöbler som står på Gläntans och Bergstugans verandor finns även bord och bänkar utanför huvudbyggnaden med plats för cirka 10 personer. Dessa får nyttjas av alla hyresgäster på ön.

Dricksvatten

Det finns inget drickbart sötkvatten på ön, det måste du själv ta med dig. Närmaste dricksvattenkran finns på Lövhagens parkering. Det finns rinnande bräckt vatten i kran utanför storstugan som går att använda till disk, tvätt och viss matlagning, till exempel potatiskok. Tänk på att kaffebryggare/vattenkokare går sönder av det bräckta vattnet.

Toaletter

Det finns förbränningstoaletter utanför storstugan, en till varje hyresobjekt. Bergstugan och Gläntan har även varsitt utedass utanför stugknuten. Om du använder utedassen så ska den tunnan bytas ut. Den använda tunnan ställer du vid soptunnorna nere vid bryggan. Ny tunna finns i förrådet vid flytbryggan.

Lekredskap

Det finns lekkanoter som alla hyresgäster på ön kan låna.

Sopor

Hushållssopor kastar du i soptunnan. Allt annat som till exempel glas, metall, wellpapp och grovsopor tar du med till fastlandet igen och sopsorterar. Det är inte tyngre nu än när du åkte ut, eller hur?

Transport till och från ön

Du tar dig till Gummerholmen antingen med egen båt eller med våra roddbåtar. Roddbåtarna ligger vid bryggan på Bötet längst ut på Lövhagens fritidsområde. Se karta. Det ingår en roddbåt till varje hyresobjekt.

Vägen till Bötet har begränsad framkomlighet och är främst till för fotgängare och cyklister. Den är avstängd med låst bom. Har du mycket packning finns möjlighet att köra bilen (med stor försiktighet) ända fram till Bötet och parkera där. Obs! det är väldigt liten plats att parkera på så tänk på att inte köra fram flera bilar. Om ni har flera bilar så parkerar ni dem på Lövhagens parkering.
Det är ändå en bit att bära packningen från bilen över klipporna till roddbåten. Ett tips är att ro runt båten till stranden som ligger alldeles där du parkerat bilen. Då blir det enklare att lasta i och ur båten.

Obs! Glöm inte flytvästen. Det finns att hyra på brandstationen om du saknar egen.

In- och utcheckning

Bytesdag under högsäsong: Söndag
Incheckning: Tidigast från klockan 13.00.
Utcheckning: Stugan lämnas väl städad senast klockan 12.00. Även roddbåten ska vara i städat skick när du lämnar den.

Priser

Här ser du priserna för högsäsong (vecka 24-33)
för de olika boendena

Boende

Veckopris

Dygnspris

Bergstugan

2 500 kronor

-

Gläntan

1 500 kronor

-

Utkiken

1 500 kronor

-

Bottenvåning inkl kök exklusive badtunna
För APT, planeringsdagar med mera.
Obs! Ingen övernattning ingår.

0 kronor

Endast dagsuthyrning

Priser

Här ser du priserna för lågsäsong (vecka 14-23)
för de olika boendena


Boende

Dygnspris

Bergstugan

600 kronor

Gläntan

400 kronor

Utkiken

500 kronor

Kök exklusive badtunna
För APT, planeringsagar med mera. Ingen övernattning.

0 kronor

Kök inklusive badtunna. Gäller endast bokning över dagen.

520 kronor

Lediga sommarveckor efter avslutad lottning 2020


Vecka

Bergstuan

Gläntan

Utkiken

24

ledig

ledig

ledig

25

bokad

bokad

bokad

26

bokad

ledig

bokad

27

bokad

bokad

ledig

28

bokad

ledig

bokad

29

bokad

bokad

bokad

30

bokad

bokad

bokad

31

bokad

bokad

bokad

32

bokad

bokad

bokad

33

bokad

bokad

bokad

34

bokad

bokad

bokad

 

Så här går bokningen till / ansökningsblankett

I år startar sommarsäsongen startar 1 april. Dessförinnan är det inte möjligt att boka.

Det går att vara på Gummerholmen även under höst och vinter. Vi tar emot bokningar så länge som det fortfarande är isfritt och det finns möjlighet att ta sig ut med båt.

Högsäsong vecka 24-33

Sista ansökningsdag för att hyra boende under högsäsong på Gummerholmen är den 30 april. Därefter lottas stugorna och lägenheten ut bland de som ansökt om samma veckor."Ansök till högsäsong".

Lågsäsong och obokade veckor under högsäsong

För att boka boende under lågsäsong och eventuella restveckor under högsäsong används ”Ansök till lågsäsong”.

Du hittar ansökningsblanketten till Gummerholmen här >>.PDF

Bokningsbekräftelse

Bekräftelse högsäsong

Resultatet av lottdragningen meddelas under vecka 19 till alla som sökt stuga. Beskedet kommer till den e-postadress som angetts på ansökningsblanketten.

Hyresbekräftelse mejlas till de som tilldelats sommarvecka till den e-post adress som angetts på ansökningsblanketten.

Bekräftelse lågsäsong

Bekräftelse mejlas till den e-post adress du har angett på ansökningsblanketten några dagar efter ansökan lämnats in.

Viktig information på bekräftelsen

På hyresbekräftelsen finns information om hur och när du ska betala, tider för stugbyte, hämtning och återlämning av nycklar, båtar, parkeringstillstånd, allmänt kom-i-håg och lite om boendealternativen.

Betalning

När du fått bekräftat att du får hyra något av Gummerholmens boenden ska betalning göras till personalföreningen Solön på PlusGiro 14 09 08-5 eller swishkonto 123 209 0017. Ange ditt namn, Gummerholmen och hyresvecka/hyresdagar i meddelandefältet.

Hyran ska vara betalad senast 7 dagar innan tillträdesdagen.

OBS! Från och med 2020 kommer du som hyr stuga av Solön att förmånsbeskattas, enligt Skatteverkets regler, för mellanskillnaden mellan den marknadsmässiga hyran för liknande stugor i området och den hyra som Solön tar ut. Det kommer visserligen att bli lite dyrare men fortfarande att vara en lönsam affär för dig att hyra via Solön.

Avbokning

Bokningen är bindande och får under inga omständigheter överlåtas till annan hyresgäst utan ska alltid återlämnas till Solön för utdelning enligt reglerna.

Vid akut sjukdom kan hyran återbetalas om Solön kan skaffa en ersättare. Om ersättare inte kan ordnas återbetalas inte hyran.

Kontakt

För frågor och bokning vänder du dig till:

Sidan granskad 2020-06-22

Sidansvarig:

Om webbplatsen

Webbkarta över hela webbplatsen

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.

» Läs mer om cookies (kakor)

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp