Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Aktivitetshuset Idun

Du som har psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa eller beroendeproblematik är välkommen till aktivitetshuset Idun.

Aktivitetshuset Idun startar viss gruppverksamhet igen

Från och med nu startar vissa grupper på aktivitetshuset igen. Vi tar emot maximalt fem deltagare i varje grupp och för att besöka Idun behöver du just nu anmäla dig i förväg. /Personalen på Idun

Öppen träfflokal

Idun har en öppen träfflokal där du kan umgås med andra personer. Här kan du till exempel lyssna på musik, pyssla i hantverksrummet, fika, äta lunch, spela kort eller bara umgås. Tillsammans lagar vi lunch varje dag och vi bakar ofta.

Är du intresserad kan du komma förbi på ett spontant besök eller boka ett studiebesök. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Aktiviteter

Aktivitetshuset Idun har olika grupper med tema som till exempel friskvård och hantverk. Vi firar även midsommar, påsk och jul med lite extra festliga luncher.

Kommunens budget- och skuldrådgivare Magnus Vadling, kommer till Idun varje onsdag klockan 10-11 där du kan prata om din ekonomi.

Sysselsättning

På Idun kan du delta i strukturerade aktiviteter. Din aktivitet kan till exempel vara sysslor i köket, i caféet, i bakgruppen, i städgruppen eller i hantverksgruppen.

För att delta i sysselsättning och aktiviteter tar du kontakt med någon av arbetshandledarna. Ni gör därefter en strukturerad planering tillsammans som baseras på dina önskemål om aktivitet, vad du vill uppnå och vilka tider som är aktuella.

Samverkan

Om du har behov och önskan kan du genom din kontaktperson på Idun få stöd i att komma vidare i arbete eller studier. Har du fler kontakter som till exempel boendestöd, behandlingsteam, Försörjningsstöd, Försäkringskassan, Arbetsförmedling eller vården samarbetar vi gärna med dem kring dig för att du ska få ett så brett stöd som möjligt.

Facebook

Aktivitetshuset har en egen Facebooksida som heter "Aktivitetshuset Idun". Du behöver ansöka om medlemskap.

Hitta hit

Sidan granskad 2020-05-28

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp