Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Aktivitetshuset Idun

Du som har psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa eller beroendeproblematik är välkommen till aktivitetshuset Idun.

Stängt tillsvidare

Idun är just nu stängt på grund av coronaviruset. Vi kommer ha Iduns telefon igång, så ni kan ringa som vanligt om ni har frågor. /Personalen på Idun

Öppen träfflokal

Idun har en öppen träfflokal för social samvaro. Till träfflokalen är du alltid välkommen under våra öppettider. Här kan du till exempel lyssna på musik, pyssla i hantverksrummet, fika, äta lunch, spela kort eller bara umgås.

Lunchen lagas varje dag av deltagare tillsammans med handledare. Allt som finns i caféet är bakat av deltagare i bakgruppen.

Är du intresserad kan du komma på ett spontant besök eller boka ett studiebesök kan du höra av dig till oss så berättar vi mer.

Aktiviteter

Aktivitetshuset har olika grupper med tema som till exempel friskvård och hantverk. Vi firar även midsommar, påsk och jul med lite extra festliga luncher.

Budget och skuldrådgivare, Magnus Vadling, kommer till Idun varje onsdag klockan 10-11.

Sysselsättning

På Idun kan du delta i strukturerade aktiviteter. Din aktivitet kan till exempel vara sysslor i köket, i caféet, i bakgruppen, i städgruppen eller i hantverksgruppen.

För att delta i sysselsättning och aktiviteter tar du kontakt med någon av arbetshandledarna. Ni gör därefter en strukturerad planering tillsammans som baseras på dina önskemål om aktivitet, vad du vill uppnå och vilka tider som är aktuella.

Samverkan

Om du har behov och önskan kan du genom din kontaktperson på Idun få stöd i att komma vidare i arbete eller studier. Har du fler kontakter som till exempel boendestöd, behandlingsteam, Försörjningsstöd, Försäkringskassan, Arbetsförmedling eller vården samarbetar vi gärna med dem kring dig för att du ska få ett så brett stöd som möjligt.

Facebook

Aktivitetshuset har en egen Facebooksida. Den heter "Aktivitetshuset Idun" och du behöver ansöka om medlemskap.

Hitta hit

Sidan granskad 2020-04-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp