Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Stödfamilj

Ett barn med funktionsnedsättning är ibland i behov av miljöombyte. Föräldrarna kan också behöva avlastning och finns det andra syskon kan de behöva egen tid med sina föräldrar.

Om du har ett barn med en funktionsnedsättning och har behov av en stödfamilj, kontaktar du en handläggare på kommunen. Du kan också fylla i en ansökningsblankettPDF och skicka till kommunen.

Vill ni bli en stödfamilj?

Som stödfamilj tar ni emot ett barn eller en ungdom i ert hem en till två helger i månaden. Ett barn med funktionsnedsättning kräver ofta mycket tid och uppmärksamhet, men det ger också mycket glädje tillbaka. Vad ni och barnet gör beror på era och barnets intressen, barnets ålder och behov. Ni får ersättning. Möjlighet till handledning finns.

Om du och din familj vill bli en stödfamilj gör vi en utredning av er situation, ett hembesök och vi kontrollerar er i olika register. Ni får även träffa barnet eller ungdomen för att båda ska få en känsla för om man vill gå vidare.

Eftersom alla barn/ungdomar är olika behöver vi också olika typer av stödfamiljer, det är därför inget hinder om du till exempel har utflugna barn eller är ensamstående.

Sidan granskad 2020-01-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp