Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Släggans servicebostad

Släggan är en servicebostad för tio vuxna personer. De boende har egna lägenheter och närhet till en personallägenhet. Släggan ligger i bostadsområdet Backlura i Nynäshamn.

Släggans servicebostad

Släggan är ett serviceboende för personer med funktionsnedsättning. Boendet består av 10 lägenheter och en personallägenhet. Som boende på Släggan har du en egen lägenhet (med kommunkontrakt) i samma hyreshus som personallägenheten. Storlekarna på lägenheterna varierar men det är två rum och kök, samt balkong eller uteplats. Personallägenheten erbjuder en matplats där de boende och personalen kan äta gemensamt.

Boendet ligger i bostadsområdet Släggan på Backlura i centrala Nynäshamn med närhet till kommunikationer, mataffärer och en badplats.

Målgrupp

Personer som beviljats insatsen bostad med särskild service för vuxna enligt 9 § 9 LSS.

Arbetsmetoder

Släggan använder sig av tydliggörande pedagogik utifrån behov och i dagsläget används hjälpmedlet "Handifon" som är en handdator med olika program anpassade för personer med kognitiva svårigheter.

Bemanning

Enheten har sex tillsvidareanställda varav en gruppchef som delas med Postmästarens gruppbostad. Enheten är inte bemannad dygnet runt eftersom personerna på servicebostaden klarar stor del av sitt boende själva. Bemanningen är främst belägen på eftermiddagar och kvällar. På Släggan finns det personal på natten genom att enheten har sovande jour.

Hitta hit

Sidan granskad 2019-07-01

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp