Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Ribbans gruppbostad

Ribbans gruppbostad är ett boende för sex vuxna personer. Det består av ett sammanhållet boende i egna lägenheter. Boendet är beläget i bostadsområdet Backlura i Nynäshamn.

Ribbans gruppbostad

Ribbans gruppbostad är ett boende för personer med funktionsnedsättning. Boendet består av sex lägenheter och gemensamhetsutrymmen. Alla lägenheter har en mat/köksdel, ett kombinerat vardagsrum/sovrum, samt badrum med dusch och toalett.

Gemensamhetsutrymmen är kök, matplats och vardagsrum. Hela boendet är i markplan och alla lägenheter har en egen uteplats.  Boendet ligger i bostadsområdet Ribban på Backlura i Nynäshamn med närhet till kommunikationer, mataffärer och en badplats.

Målgrupp

Personer som beviljats insatsen bostad med särskild service för vuxna enligt 9 § 9 LSS.

Arbetsmetoder

Arbetsmetoder anpassas utifrån behov men i dagsläget använder Ribban tydliggörande pedagogik, som exempel anpassade scheman för att tydliggöra vardagen. Enklare teckenkommunikation används utifrån behov.

Personal

Enheten har sju tillsvidareanställda varav en gruppchef som delas med Trehörningens gruppbostad. Enheten anpassar schematider utifrån behov och har i dagsläget enbart dagbemanning en dag i veckan då de boende är på daglig verksamhet på dagtid. Boendet har tillgång till personal på natten genom att enheten har sovande jour.

Hitta hit

Sidan granskad 2018-09-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp