Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Samarbetssamtal och avtal

Samarbetssamtal erbjuds till föräldrar som inte bor tillsammans och som inte kommer överens. Samtalen är frivilliga och kan bara genomföras om båda parterna vill det. Även barnet kan vara delaktigt. Samtalen är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

Syftet är att barnet - i en positiv anda - får tillgång till båda sina föräldrar, att föräldrarna kan samarbeta och att barnet får behålla kontakten med alla sina anhöriga och vänner.

Anmälan om samarbetssamtal

Anmäl intresse om PDFsamarbetssamtalPDF till oss på Familjerätten. Vid frivilliga samarbetssamtal registreras inte insatsen. Om det är Tingsrätten som har förordnat samtalen blir ärendet registrerat och kommunen rapporterar till Tingsrätten hur det har gått.

Avtal mellan föräldrar

Om ni som föräldrar är överens när det gäller frågor om vårdnad, boende och umgänge men gärna vill ha en skriftlig överenskommelse om det, kan ni få hjälp att upprätta ett avtal genom oss på Familjerätten.

Avtalet har samma juridiska verkan som ett domstolsbeslut och ska godkännas av socialnämnden. Kontakta oss för mer information.

Sidan granskad 2020-01-08

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp