Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Artiklar om omsorg och service

 • 2020-04-07
  Projekt ger stöd att hitta arbete
  Nu har socialförvaltningens SamMA-projekt rullat igång. Projektet vänder sig till dig mellan 16-35 år och som behöver stöd för att hitta, få och behålla ett arbete. Du får hjälp av ett team bestående av personer från kommunen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
 • 2020-04-07
  Om du känner oro
  Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans. Vi har samlat information för dig som känner oro eller vill veta hur du kan ta hand någon i din närhet. Du får också några snabba tips för att må bättre.


 • 2020-04-03
  Underlag för nytt äldreboende tas fram
  Socialnämnden beslutade på sitt sammanträde den 31 mars att Socialförvaltningen ska ta fram underlag inför en upphandling av ett nytt vård- och omsorgsboende i Nynäshamns tätort.
 • 2020-04-02
  Sammanslagning av funktioner för äldre och funktionshindrade
  Socialnämnden beslutade på sitt sammanträde den 31 mars att slå ihop funktionerna aktivitetskoordinator, lotsen och äldre- och funktionshinderombud till en.
 • 2020-04-02
  Socialförvaltningens arbete med anledning av Covid-19
  Det pågår ett intensivt arbete på Nynäshamns kommun med anledning av coronaviruset. Här får du en sammanfattning av det arbete som pågår inom socialförvaltningen.
 • 2020-03-30
  Äldreomsorgen startar Covid-19 team
  Äldreomsorgen i Nynäshamns kommun startar ett Covid-19 team för att ta hand om personer som smittats av det nya coronaviruset Covid-19 eller som misstänks vara smittade. En särskild vårdavdelning för de som har behov av mer omfattande vård är också förberedd.
 • 2020-03-30
  SMOHF tar över alkoholhandläggningen
  Den 1 maj tar Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (SMOHF) över handläggningen och tillsyn av alkohol och tobak. Det har Kommunfullmäktige beslutat.
 • 2020-03-24
  Anhörigstöd via mail och telefonsamtal
  Många aktiviteter för anhöriga är inställda på grund av försiktighetsåtgärder för att begränsa smittspridning av coronaviruset. Du kan nå anhörigsamordnaren via mejl eller telefon.
 • 2020-03-16
  Öppna verksamheter inom omsorgen stänger
  Nynäshamns kommun stänger tillfälligt de öppna verksamheterna inom omsorgen. Anledningen är att minimera smittspridning av coronaviruset till riskgrupper och för att säkra upp att det finns personal till kärnverksamheten.
 • 2020-03-12
  Inställd föreläsning om Stroke 16 mars
  Föreläsningen "Strategier vid Stroke" den 16 mars i Rosengårdens samlingssal är inställd eftersom det just nu är besöksstopp på samtliga vård- och omsorgsboenden. Vi återkommer med en ny inbjudan vid ett senare tillfälle.
 • 2020-03-12
  Besöksstopp på äldreboenden och vissa gruppboenden
  Nynäshamns kommun inför tills vidare besöksstopp på kommunens vård- och omsorgsboenden samt några så kallade LSS-boenden. Kommunen följer därmed Folkhälsomyndighetens utökade rekommendation att skydda de mest sårbara.
 • 2020-03-11
  Kommunen ser över åtgärder inomäldreomsorg och funktionshinderområdet
  Under tisdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med ytterligare rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Fokus är nu att skydda äldre och multisjuka.
 • 2020-03-09
  Projekt ska förbättra unga tjejers psykiska hälsa
  Just nu pågår projektet "Tillsammans för psykisk hälsa" som arbetar för att främja psykisk hälsa för och tillsammans med unga tjejer i kommunen.
 • 2020-03-04
  INSTÄLLD - Informationskväll 24 mars - Grattis du har en tonåring

  ”Grattis du har en tonåring” är en informationskväll där tonårsföräldrar har chansen att träffa oss som jobbar med ungdomar i Nynäshamns kommun. Årets tema är neuropsykiatriska funktionsvariationer.

 • 2020-02-26
  Strategier vid stroke
  Informationsmaterial stroke
  Välkommen till en föreläsning om vilka strategier den som drabbats av stroke och anhöriga kan använda - måndag 16 mars
 • 2020-02-12
  Drottningen certifierade Lotsens äldreboende
  Drottningen och hela personalstyrkan.
  Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn Silviahemscertifierades under onsdagen. Certifieringen innebär att cirka 30 medarbetare har genomgått Stiftelsen Silviahemmets utbildning i god demensvård. Boendet är den hundrade verksamheten som har certifierats och med anledning av jubileet var Hennes Majestät Drottningen på plats och överlämnade certifikatet.
 • 2020-02-12
  Träffa behandlingsteamet varje tisdag

  Varje tisdag hela våren kan du enkelt träffa oss som jobbar på kommunens behandlingsteam. Passa på att ställa alla dina frågor om beroende och destruktiva livsstilar. Det första tillfället är den 18 februari.
Sidan granskad 2017-12-14

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp