Lyssna på sidan Lyssna

Uppsökande hembesök för äldre

Nynäshamns kommun erbjuder uppsökande hembesök för dig som är 80 år eller äldre där du får information och möjlighet att ställa frågor om äldreomsorg och annat. Du kan också få informationen via telefon.

Just nu är det du som är född 1940 som får ett informationsbrev skickat hem till dig. Du ringer själv upp eller e-postar om du är intresserad av att boka in en tid för hembesök, kontaktuppgifter finns i rutan Kontakt. Besöket är frivilligt och du får gärna ha en anhörig med dig.

Vill du, som är 80 år eller äldre, ha ett informationsbesök är du välkommen att ringa eller skicka e-post - även om vi inte hört av oss.

Så går det till

Hembesöket handlar om ditt vardagsliv och din hälsa. Du får information om äldreomsorgen i Nynäshamns kommun och om säkerhet i vardagen. Du kan även få stöd och råd i andra frågor.

Den som besöker dig kan, om du vill, föra vidare till berörd person inom kommunen om du är i behov av kontakt eller vill söka någon form av hjälpinsats. 

Personen som kommer hem till dig ringer alltid före och visar legitimation vid besöket.

Information via telefon för att begränsa smittspridning

Nynäshamns kommun följer utvecklingen av coronaviruset och håller sig till de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren ger.

Som en försiktighetsåtgärd för att begränsa smittspridning av coronaviruset görs inga fysiska besök från och med den 16 mars 2020 och tills vidare. Du kan däremot få informationen via telefon. Se kontaktuppgifter under rubriken Kontakt.

Sidan granskad 2020-03-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp