Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Måltidsvänner

Måltidsvänner träffas regelbundet för en gemensam måltid antingen på någon av de kommunala seniorrestaurangerna eller hemma. För att få en måltidsvän kontaktar du din hemtjänstutförare.

Syftet med satsningen om måltidsvänner går ut på att minska känslan av ensamhet hos äldre personer i kommunen.

Så funkar det

Som måltidsvänner träffas man regelbundet för en gemensam måltid antingen på någon av de kommunala seniorrestaurangerna eller hemma. Att få en måltidsvän innebär ingen extra kostnad, din måltidsväns portion betalas av kommunen. Måltidsvännerna är volontärer med anknytning till kommunens äldreomsorgsverksamhet.

För att få en måltidsvän tar du kontakt med din hemtjänstutförare.

Vill du bli en måltidsvän?

Om du är intresserad av att bli en måltidsvän kan du vända dig till kommunens aktivitetskoordinator, Christer Dahl, som har uppdraget att rekrytera volontärer.

Fakta

Begreppet måltidsvän är en satsning med inspiration från Danmark där många kommuner erbjuder så kallad "Spiseven". Frivilligarbetare besöker äldre som vill ha sällskap vid måltiderna, alternativt ses på en
restaurang. Man träffas en gång i veckan. Kommunen står för måltidsvännens matkostnad. Flera kommuner, framför allt i Sydsverige har infört konceptet.

Socialnämnden i Nynäshamns kommun beslutade på sitt sammanträde den 24 april 2018 att införa måltidsvän på försök under ett år. Därefter ska det utvärderas.

Sidan granskad 2019-12-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp