Lyssna på sidan Lyssna

6. Statistiken utmanar innehållet

När vi nu planerar innehållet för den nya webbplatsen, kommer då all information att flyttas över ifrån nuvarande webbplatser? Statistiken hjälper oss att sortera.

All interaktion, alla sidvisningar och alla sökningar som görs av användarna på våra nuvarande webbplatser går att följa och sortera med hjälp av data och statistik. Vi kan se hur det surfas runt på webbplatserna, vilka sidor som är populära och vilken information som aldrig läses. Som exempel kan vi berätta att cirka hälften av alla våra aktiva sidor (cirka 1 000 sidor) på nynashamn.se aldrig eller väldigt sällan har besökts under det senaste året. I snitt har dessa sidor haft färre visningar än 0,5 gånger per dag.

Med andra ord, med hjälp av statistik och beteendemönster på nuvarande webbplatser kommer vi att kunna rensa bort en hel del gammal information, skriva om för att göra det mer intressant och lyfta fram annan information som är viktig men som idag försvinner i mängden.

Vi är just nu i första fasen av innehållsbearbetningen. Varje potentiell webbsida ska få ett tydligt syfte och anpassas till en tydlig målgrupp och deras behov, något vi kallar kärninnehåll. Ett arbete som kommer att stämmas av med alla våra webbredaktörer och andra viktiga intressenter inom organisationen.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Nynäshamns kommun 

  Bild för besökadress

  Stadshusplatsen 1

  Bild för postadress

  149 81 Nynäshamn

  Nynäshamns kommun
  Stadshusplatsen 1
  149 81 Nynäshamn

  växel 08-520 680 00
  fax 08-520 140 08

  kommunstyrelsen@nynashamn.se

  Journummer
  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Om webbplatsen

  Kommunens logotyp