Lyssna på sidan Lyssna

5. Visitnynashamn.se slås samman med nynashamn.se

Visitnynashamn.se försvinner som egen webbplats och relevant information lyfts in på nynashamn.se. Här förklarar vi varför.

Turistwebbarna försvinner

De klassiska "turistwebbarna" har tappat sitt syfte. Behovet av att vi som kommun ska informera om alla restaurangers öppettider, om hotellen har badkar på rummen eller vilken tid båten går finns inte längre. Det finns numera en hel drös av andra webbplatser och appar som presenterar en destinations utbud, och oftast är de med användargenererat innehåll eller de där du kan göra ett köp eller bokning direkt, populärast. Att ha en egen besökswebb finns det alltså inget behov av.

Behovet styr

Om du är turist eller invånare spelar heller ingen roll. Det är vilket behov och intresse du har som styr. Om du är en "foodie", en äventyrslysten upptäckare eller en familj som vill hitta aktiviteter för barnen, så har platsen Nynäshamn flera erbjudanden. Att man, som nu, ska gå till en webbplats för att hitta var jag kan paddla kajak eller se på bio, men en annan för att hitta en lokal fotbollsklubb eller Nynäshamns lekplatser, är inte logiskt. Allt handlar ju om Nynäshamn.

Information ligger dubbelt

Idag finns också mycket information på båda webbplatserna som är likadan. Vissa platser finns på kommunens webb för att det är kommunen som sköter dem. För besökaren är det oviktigt medan man sitter och tittar på webben. Därför slår vi ihop webbplatserna. Nynäshamn är Nynäshamn, oavsett om det är kommunen, ett företag, en förening eller organsiation som ordnar aktiviteten eller ansvarar för skötseln av platsen. Det ska speglas på webbplatsen.

www.visitnynashamn.se kommer att fungera

Domännamnet (adressen) www.visitnynashamn.se kommer vi att ha kvar under en tid framföver, och peka om till rätt ställe på www.nynashamn.se. Detta för att den gamla adressen finns tryckt på till exempel skyltar och broschyrer. Den kommer alltså att fungera, men leda till www.nynashamn.se

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Nynäshamns kommun 

  Bild för besökadress

  Stadshusplatsen 1

  Bild för postadress

  149 81 Nynäshamn

  Nynäshamns kommun
  Stadshusplatsen 1
  149 81 Nynäshamn

  växel 08-520 680 00
  fax 08-520 140 08

  kommunstyrelsen@nynashamn.se

  Journummer
  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Om webbplatsen

  Kommunens logotyp