Lyssna på sidan Lyssna

2020-05-18

Daglig verksamhet öppnar igen - med anpassningar

Sedan den 20 mars har daglig verksamhet för funktionshindrade i Nynäshamns kommun till stor del varit stängd på grund av coronapandemin. Från och med idag öppnar en anpassad form av daglig verksamhet.

Sedan den 20 mars har daglig verksamhet varit stängd och istället har vi med hjälp av personal från daglig verksamhet ordnat med dagliga aktiviteter på kommunens LSS-boenden. Men från och med idag, den 18 maj, erbjuds anpassad daglig verksamhet till personer som bor i ordinärt boende. Några deltagare kommer till lokalerna och andra erbjuds aktiviteter i anslutning till sin bostad med personal från daglig verksamhet.

"Daglig verksamhet - en viktig insats"

– Anledningen till att vi nu öppnar upp en anpassad daglig verksamhet för personer som bor i ordinärt boende, beror på att daglig verksamhet är en viktig insats som skapar en meningsfull vardag och ger struktur för våra målgrupper vilket är av stor vikt för många. På våra dagliga verksamheter följer vi noggrant våra rutiner för att minska smittspridning och för att hantera den rådande situationen, säger Sofia Stenman, tillförordnad avdelningschef funktionshinderområdet.

Nynäshamns kommun fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och informerar de deltagare som är i riskgruppen för coronaviruset att de bör stanna hemma.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-05-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp