Lyssna på sidan Lyssna

2020-04-03

Underlag för nytt äldreboende tas fram

Socialnämnden beslutade på sitt sammanträde den 31 mars att Socialförvaltningen ska ta fram underlag inför en upphandling av ett nytt vård- och omsorgsboende i Nynäshamns tätort.

Bakgrunden är att befolkningsutvecklingen pekar mot att det behövs fler omsorgsplatser, inte minst då det inom kommunen blir allt fler äldre människor. I åldersgruppen över 80 år förväntas enligt befolkningsprognosen en kraftig ökning fram till år 2028.

Förslaget är att upphandla ett externt boende med 54 platser i Nynäshamn, med nära anslutning till service och kollektivtrafik.

- Jag känner mig nöjd med nämndens beslut som är ett första steg i att försöka få fram ett äldreboende i kommunen senast årsskiftet 2024-25. Förvaltningen har fått i uppdrag att bereda och presentera ett detaljerat beslutsunderlag om processen som ska leda till upphandlingen och genomförandet av detta viktiga projekt, säger Antonella Pirrone, socialnämnedns ordförande.

Det händer sen

När Socialförvaltningen är färdig med underlaget ska det beslutas av Socialnämnden och Kommunstyrelsen. Efter det ska socialnämnden fatta beslut om eventuell upphandling.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-04-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp