Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-04-02

Sammanslagning av funktioner för äldre och funktionshindrade

Socialnämnden beslutade på sitt sammanträde den 31 mars att slå ihop funktionerna aktivitetskoordinator, lotsen och äldre- och funktionshinderombud till en.

Den nya funktionen ska bland annat ge råd, stöd och vägledning, lotsa medborgare rätt, ta emot och förmedla synpunkter och klagomål samt rekrytera och samordna volontärverksamheten. Dessa arbetsuppgifter är merparten av det arbete som idag redan utförs, men av olika funktioner. Målgrupperna är främst äldre och funktionsnedsatta personer. Anledningen till sammanslagningen är bland annat att socialnämnden behöver genomföra ett antal effektiviseringar på grund av årets budgetförutsättningar.

- Beslutet innebär att vi nu får en person som samordnar det förebyggande, uppsökande och rådgivande arbetet för äldre och funktionshindrade personer i Nynäshamns kommun. Den nya funktionen kommer att ha dirketkontakt med invånarna och ansvara för hela kedjan i dessa frågor. Det här är ett jätteviktigt uppdrag som kommer att gynna våra invånare i kommunen, säger Antonella Pirrone, socialnämndens ordförande.

Organisatorisk placering ska utredas

Socialnämnden beslutade också att ge socialförvaltningen i uppdrag att komma tillbaka med ett detaljerat förslag angående organisatorisk placering av funktionen.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-04-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp