Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-09

Projekt ska förbättra unga tjejers psykiska hälsa

Just nu pågår projektet "Tillsammans för psykisk hälsa" som arbetar för att främja psykisk hälsa för och tillsammans med unga tjejer i kommunen.

Enligt EU-kommissionen är psykisk ohälsa den enskilt största folkhälsoutmaningen i Europa. Det märks även i Sverige och i Nynäshamns kommun där det finns en negativ trend särskilt gällande unga tjejers psykiska hälsa vilket visas i Stockholmsenkäten som genomförs vart annat år i Nynäshamn. Målgruppen är unga tjejer i årskurs 6-9 och tillsammans med dem ska projektet ta fram och testa hälsofrämjande aktiviteter för att främja deras psykisk hälsa.

"Vi arbetar nära och tillsammans med målgruppen"

- Vi arbetar nära och tillsammans med målgruppen. De kommer vara med genom hela processen och deras behov ska leda till olika aktiviteter som främjar den psykiska hälsan hos unga tjejer. Det känns jätteroligt och vi i arbetsgruppen är nu i full gång med att undersöka och ringa in dessa behov, säger Therese Eghult, projektledare.

Pågår under hela 2020

”Tillsammans för psykisk ohälsa” startade i oktober 2019 och nu fokuserar projektet på att tillsammans med målgruppen hitta metoder, insatser och verktyg som ska främja den psykiska hälsan hos målgruppen. Metoden som projektet arbetar med kallas för tjänstedesign och går ut på att man i stor utsträckning tar hänsyn till målgruppens behov och upplevelser samtidigt som medarbetarnas och utförarnas perspektiv på utmaningarna lyfts fram. Projektet pågår under hela 2020.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp