Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-02-12

Drottningen certifierade Lotsens äldreboende

Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn Silviahemscertifierades under onsdagen. Certifieringen innebär att cirka 30 medarbetare har genomgått Stiftelsen Silviahemmets utbildning i god demensvård. Boendet är den hundrade verksamheten som har certifierats och med anledning av jubileet var Hennes Majestät Drottningen på plats och överlämnade certifikatet.

Stiftelsen Silviahemmet som är grundat av drottning Silvia har bland annat utbildningar i demensvård som ska bidra till bästa möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga. Under 2019 utbildades Lotsens hela personalteam med undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnast och chefer. Under onsdagen var det dags för certifieringen. Men anledning av jubileet var drottningen själv på plats och delade ut det hundrade certifikatet till verksamheten samt ett kursbevis till var och en av de cirka 30 medarbetarna.

"Stärkt teamkänslan"
– Utbildningen innebär en kompetenshöjning av hela personalstyrkan. Vi har friskat upp våra kunskaper och verkligen stärkt teamkänslan. Vi har blivit ännu bättre på att se oss som ett arbetslag där alla är lika viktiga och drar sitt strå till stacken för bästa möjliga omsorg. Att certifikaten överlämnades av drottningen är vi förstås väldigt glada och malliga över, säger Helen Roth, enhetschef på Lotsens vård- och omsorgsboende.

"Stolta att få överlämna certifikat hundra"
− Vi är oerhört stolta att få överlämna certifikat nummer hundra. Tack vare drottningens stora engagemang inser allt fler att det krävs välutbildad personal, gott ledarskap och ett gemensamt arbetssätt för att uppnå hög kvalitet i vård och omsorg av personer drabbade av demenssjukdom, säger Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman.

Planen är att alla verksamheter inom äldreomsorgen i Nynäshamns kommun ska Silviahemscertifieras.

Text: Åsa Ericsson

Drottningen och hela personalstyrkan.

Drottningen lämnade ut ett kursbevis till var och en av de cirka 30 medarbetarna och det hundrade certifikatet till verksamheten. Foto: Yanan Li, Silviahemmet.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp