Lyssna på sidan Lyssna

2020-02-06

Fina resultat på arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenhetens arbete har varit lyckat under 2019. Hela 43 procent kan nu försörja sig själva, helt eller delvis. Det fina resultatet beror bland annat på enhetens nära samarbete med arbetsgivare.

- Vi jobbar individuellt med varje person som kommer till oss, och tar reda på vad just den personen har för behov och vad den vill. Sedan letar vi efter möjliga vägar för var och en och hittar arbetsplatser som passar, säger Marianne Lundin Lagestam, enhetschef.

Nära samarbete med företagare

Arbetsmarknadsenheten har ett nära samarbete med arbetsgivare i kommunen, både privata och i den kommunala organisationen.

- Vi på arbetsmarknadsenheten finns kvar så länge både individen och arbetsgivaren har behov av vårt stöd. Det gör att både arbetstagaren och arbetsgivaren känner sig trygga med att vi på kommunen tar vårt ansvar om något inte skulle fungera, säger Marianne Lundin Lagestam.

Grupp som står långt från arbetsmarknaden

Arbetsmarknadsenheten målgrupp är personer som står långt bort från arbetsmarknaden och som har försörjningsstöd. I många fall har personen även olika former av problematik som exempelvis psykisk ohälsa eller missbruk. 43 procent av personerna som arbetsmarknadsenheten har jobbat med under 2019 kan nu helt eller delvis försörja sig själva. Det kan handla om arbete på den öppna arbetsmarknaden, kommunala arbetsmarknadsanställningar eller studier.

Text: Marie Eriksson

Från vänster: Helen Strandkulle, Anne Gustafsson, Eva Gunnarsson, Anna Ersson Holmsten

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-02-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp