Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-01-27

Drottningen certifierar äldreboendet Lotsen

Lotsens vård- och omsorgsboende i Nynäshamn ska Silviahemscertifieras. Hela personalstyrkan har genomgått Stiftelsen Silviahemmets utbildning i god demensvård och då boendet är den hundrade verksamheten som certifieras kommer drottningen själv till Nynäshamn och överlämnar certifikatet.

Drottningen sitter på en stol och tittar in i kameran.

Foto: Yanan Li, Silviahemmet.

Stiftelsen Silviahemmet som är grundat av drottning Silvia har bland annat utbildningar i demensvård som ska bidra till bästa möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga.

Hela personalen utbildats

Under 2019 utbildades Lotsens hela personalteam med undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnast och chefer. I februari är det dags för certifiering och då vård- och omsorgsboendet är den hundrade verksamheten som certifieras så kommer drottningen att besöka Lotsen för att överlämna certifikatet.

"Stolta att få överlämna certifikat hundra"

− Vi är oerhört stolta att få överlämna certifikat nummer hundra. Tack vare drottningens stora engagemang inser allt fler att det krävs välutbildad personal, gott ledarskap och ett gemensamt arbetssätt för att uppnå hög kvalitet i vård och omsorg av personer drabbade av demenssjukdom, säger Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-01-29

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp