Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-02-21

Kommunen kommer att söka ny socialchef

Charlotte Dahlbom slutar sitt uppdrag som förvaltningschef på socialförvaltningen 21 februari, och under året påbörjar Nynäshamns kommun rekryteringen av hennes efterträdare.

– Arbetet som socialchef är viktigt och spännande, men samtidigt ett krävande arbete med långa arbetsdagar och stort ansvar. För att skapa en mer hållbar situation har olika möjligheter inventerats och diskuterats, en dialog som har landat i överenskommelsen att Charlotte avslutar uppdraget som socialchef den 21 februari, säger kommundirektör Tommy Fabricius.

– Under Charlottes fem år som socialchef har socialförvaltningens verksamheter visat på många goda resultat, både avseende kvalitet, effektivitet och ekonomi. Inte minst har socialförvaltningen i olika jämförelser låga kostnader och en ekonomi i balans, något som är relativt ovanligt bland landets socialförvaltningar. För att nå dessa resultat har Charlotte och förvaltningens personal arbetat hårt. Jag vill tacka Charlotte för hennes energiska arbete och engagemang för de sociala frågorna i Nynäshamns kommun, säger Tommy Fabricius.

Tillförordnad socialchef

Tills ny socialchef har rekryterats föreslås Marlen Terrell, som har mångårig erfarenhet i socialförvaltningens ledning, gå in som tillförordnad socialchef. MBL-förhandling om tillsättningen sker nästa vecka.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-02-21

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp