Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-12-10

Anna Lexelius - ny förbundschef för Samordningsförbundet Östra Södertörn

Anna Lexelius tillträder tjänsten 12 mars. Hon efterträder Ritva Widgren, som går i pension i vår efter att ha varit förbundschef sedan 2007. Nynäshamns kommun är delägare i Samordningsförbundet Östra Södertörn.

Anna Lexelius arbetar idag på regeringskansliet, som huvudsekreterare i Tillitsdelegationen. Delegationen har till uppdrag att bland annat utveckla styrningen av offentlig sektor så att medarbetarnas kunskap och engagemang bättre tas tillvara. Anna har gedigen erfarenhet av att leda mycket komplexa projekt som drivits i samverkan mellan stat och kommun.

Tidigare har Anna Lexelius haft olika tjänster hos Försäkringskassan, Tyresö kommun och även hos Samordningsförbundet Östra Södertörn där hon varit projektledare. Hon har också varit projektchef för ett större kommunövergripande projekt stött av Europeiska socialfonden.

– Vi har haft många bra sökanden men jag känner att det här valet är det rätta. Anna har väldigt goda meriter och stor erfarenhet av den form av myndighetsövergripanande arbete som samordningsförbundets verksamhet bygger på, säger förbundets styrelseordförande Johan Svensk.

Anna Lexelius ser fram emot att på påbörja sitt nya arbete som förbundschef:
– Jag brinner för att hitta lösningar för personer som har behov av ett samordnat stöd från myndigheterna. Samordningsförbundet ser jag som möjliggörare för detta och för praktisk och strategisk samverkan. Jag vet dessutom att Samordningsförbundet Östra Södertörn bedriver ett bra arbete som jag vill fortsätta att utveckla.

Samordningsförbundet Östra Södertörn är samverkansorganisation mellan kommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö samt Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och landstinget. Syftet med samverkan är att komplettera ordinarie verksamheter och bidra till att skapa en struktur så att samverkan mellan myndigheter fungerar över tid. Mer information om Samordningsförbundet finns på www.samordningsforbundetostrasodertorn.se

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-12-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp