Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-07-19

Tillfälligt ändrade rutiner för städ i hemtjänsten

Uppdaterad 2018-07-27

På grund av rådande klass 2-varning för extremt höga temperaturer införs tillfälligt ändrade rutiner inom hemtjänsten gällande städinsatser hos brukare.

Tisdag 31 juli beslutade Nynäshamns kommun att det så kallade underhållsstädet ska förlängas och gälla till och med onsdag 1 augusti. I slutet av veckan ser värmen ut att ge med sig något, därför görs en ny bedöming av underhållsstädet redan den 1 augusti igen. 

De cirka 350 brukar som idag har insatsen städ har under perioden 20-27 juli enbart fått underhållsstäd i hemmet. Idag togs beslutet att förlänga detta till tisdag den 31 juli. Beslutet är taget utifrån arbetsmiljöskäl för våra medarbetare inom hemtjänsten.

Förändringen innebär att hemtjänstpersonalen åker ut till sina brukare precis som tidigare, men endast utför begränsad städning av badrum och kök samt tar rätt på sopor.

- Vi har brukare som enbart har insatsen städ och vi vill inte att de ska bli helt utan mänsklig kontakt under den här perioden. Vi väljer därför att utföra underhållsstäd istället för att helt ställa in insatsen, säger Catarina Odenberg, avdelningschef inom socialförvaltningen vid Nynäshamns kommun.


Kommunen följer väderklassvarningarna och återkommer senast tisdag 31 juli med en ny bedömning och information om vidare hantering av insatsen.

Text: Emma Ny

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-08-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp