Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-05-03

Vill du hyra ut din bostad?

Nynäshamns kommun växer och det behövs bostäder till kommunens nya invånare. Har du hus, lägenhet eller ett rum som du inte är i behov av och vill hyra ut, kontakta då gärna Nynäshamns kommun.

Foto: Scandinav bildbyrå

Nu har du möjlighet att enkelt hyra ut din bostad till Nynäshamns kommun, som i sin tur hyr ut den till nyanlända nynäshamnare. Nynäshamns kommun står för kontraktet och du får en kontaktperson på kommunen.

Bostaden

Bostaden, som kommer att hyras ut till nyanlända vuxna och familjer med uppehållstillstånd, kan vara möblerad eller omöblerad. Bostaden kan vara en del av ett hus eller lägenhet och det bör finnas möjlighet till matlagning och tillgång till tvättmaskin. Kontraktet ska gälla i minst ett år.

I bedömningen av bostaden tas bland annat hänsyn till pris, läge och allmänna kommunikationer. Hyreskostnaderna bör maximalt vara 4 000 kronor för ett rum, 8 000 kronor för en mindre lägenhet och 12 000 kronor för en bostad som rymmer en hel familj.

Om din bostad bedöms som intressant träffar du och en handläggare på kommunen varandra, ni tittar på bostaden och bokar eventuellt in en besiktning. Därefter kan kontrakt mellan dig och Nynäshamns kommun upprättas.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-01-08

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp