Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-04-26

Upphandling av personlig assistans stoppas

Socialnämnden har på sitt sammanträde den 24 april 2018 beslutat att stoppa upphandlingen av verksamheten personlig assistans som bedrivs av kommunens egen regi. Beslutet innebär ett omtag i frågan.

I december tog socialnämnden ett beslut om att upphandla verksamheten personlig assistans som bedrivs i kommunens egen regi.

I ett ordförandeförslag har socialnämndens ordförande Ola Hägg (S) framfört önskemål om att beslutet om upphandling ska ses över. Ett förslag som socialnämnden i tisdags röstade igenom.

Fortsatt dialog med Kommunal

Omtaget innebär att kommunen ska fortsätta sin dialog med fackförbundet Kommunal utifrån att det framkommit förslag om att se över den lokala konstruktionen för kollektivavtal för att se om det kan finnas någon annan lösning än upphandling. En annan anledning till omtaget är att upphandlingsprocessen blivit försenat gentemot den urspungliga tidplanen vilket innebär att de ekonomiska fördelarna inte blir lika stora för 2018. Det pågår dessutom en utredning på uppdrag av regeringen som ska leda fram till ett nytt lagförslag som kan komma att påverka bedömningarna inom assistansen. 

- Jag ser det som viktigt att ta förnyad ställning i frågan när det kommer in nya uppgifter under arbetsprocessen som kan påverka slutresultatet, säger Ola Hägg, socialnämndens ordförande.

Text: Marie Eriksson.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-04-26

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp