Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-04-11

Socialnämndens ordförande vill stoppa upphandlingen av personlig assistans

Nynäshamns kommuns socialnämnd beslutade i december att verksamheten personlig assistans som bedrivs av kommunens egen regi idag skulle upphandlas för att drivas i privat regi. I ett ordförandeförslag föreslår Ola Hägg (S) nu ett omtag i frågan.

Den 12 december tog socialnämnden ett beslut om upphandling av verksamheten personlig assistans som bedrivs i kommunens egen regi. Anledningen till beslutet var att antalet brukare minskat allteftersom och i dagsläget har verksamheten endast cirka 10 brukare.

Upphandlingen stoppas

Nu föreslår socialnämndens ordförande Ola Hägg (S) att beslutet om upphandling ses över. Anledningen till omtaget är att kommunen ska fortsätta sin dialog med fackförbundet Kommunal utifrån att det framkommit förslag om att se över den lokala konstruktionen för kollektivavtal för att se om det kan finnas någon annan lösning än upphandling.

En annan anledning till omtaget är att upphandlingsprocessen har dragit ut på tiden vilket innebär att de ekonomiska fördelarna inte blir lika stora för 2018.

Det pågår dessutom en utredning på uppdrag av regeringen som ska leda fram till ett nytt lagförslag som kan komma att påverka bedömningarna inom assistansen.

- Utifrån de samlade delvis nya förutsättningarna som har framkommit under anbudsunderlaget ser jag det som nödvändigt att inte gå vidare i en upphandling innan grundförutsättningarna klarlagts, säger Ola Hägg, socialnämndens ordförande.

Socialnämnden beslutar 24 april

Ordförandeförslaget innebär att den kommande upphandlingen stoppas medan förhandlingar med Kommunal sker. Den 24 april tar socialnämnden definitivt beslut i frågan.

Text: Marie Eriksson.


Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-04-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp