Lyssna på sidan Lyssna

2020-06-05

Personal testas för covid-19

Nu är det klart att personal i Nynäshamns kommun ska testas för covid-19. Det finns två olika typer av provtagning. Det ena testet visar om medarbetaren har en pågående infektion och det andra är ett antikroppstest som visar om medarbetaren har haft infektionen och utvecklat antikroppar.

Det är främst personal inom vården som ska testas men även personal inom försörjningsstöd, kostverksamheten och vatten och avlopp kommer att erbjudas provtagning. Det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som har tydliggjort vilka yrkesgrupper som ska prioriteras först - men det är troligt att det framöver kommer nya instruktioner som vidgar provtagningen till fler yrkesgrupper.

- Genom att testa personalen kommer våra medarbetare få veta om de haft covid-19 eller inte. Det kan dels kan det vara en trygghet att veta hur det ligger till, och dels kan kunskapen göra att medarbetaren inte behöver stanna hemma vid lätta förkylningssymtom. Utöver det bidrar testningen till det lokala, regionala och nationella kunskapsläget om smittans utbredning i samhället säger Linn Marsten, personalchef i Nynäshamns kommun.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-05

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp