Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-05-15

Kreativa lösningar i årets sommarjobbssatsning

På grund av den nuvarande situationen har årets sommarjobbsatsning behövt vara kreativa. Jobb som skådespelare, simskollärare och tillverkning av skyddsförkläden är exempel på nya lösningar som kommunen tagit fram för att ingen ska bli utan.

Ungdomar tittar in i kameran och gör tummen upp.

Foto: Shutterstock.

- Det känns jättefint att kunna erbjuda nya jobb till alla ungdomar som innan pandemin erbjöds sommarjobb från kommunen. Alla som skulle ha jobbat inom omsorg, förskola eller fritids har nu fått nya erbjudanden eftersom det finns ett förbud för ungdomarna att arbeta där på grund av hög smittrisk. Det handlar om nya lösningar för cirka 140 ungdomar, säger Kicki Lundgren, sommarjobbssamordnare i Nynäshamns kommun.

Tillsammans för Nynäshamn

Projektet kallas ”Tillsammans för Nynäshamn” och är ett sommarjobbsprojekt för cirka 50 ungdomar. Ungdomarna kommer i första hand jobba med att fräscha upp utemiljöerna i kommunen. Ett antal lokala unga gruppledare rekryteras för att vara med och planera arbetet, jobba tillsammans med sin grupp och se till att alla har det bra på jobbet.

Skådespelare på utomhusteater

I samarbete med Teater Carpa erbjuds 25 ungdomar jobb där de tillsammans tränar in och spelar en utomhusteater för kommunens förskolebarn.

Simskola

I samarbete med Nynäshamns Simsällskap får 24 ungdomar jobb på simskola på Nickstabadet och i Hamnviksbadet. I ungdomarnas arbetsuppgifter ingår även att städa på stränderna.

Tillverkning av skyddsförkläden

20-30 sommarjobbare sysselsätts genom att sy skyddsförkläden. Förklädena kommer sedan att skänkas till omsorgen i Nynäshamn.

Även ordinarie sommarjobb

Vid sidan av de fyra nya lösningarna finns även de ordinarie sommarjobben inom andra områden som till exempel trädgårdsskötsel, vaktmästeri, turistservice, hos olika ideella föreningar och som kommunmusiker.

Kommunen garanterar sommarjobb till ungdomar som är födda 2004 och om det finns platser erbjuds även ungdomar födda 2003 arbete.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-05-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp