Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-04-23

Brukare skrivs ut från covid-19 avdelningen

Idag friskförklaras de första brukarna inom äldreomsorgen, efter att tidigare ha testats positivt för det nya coronaviruset. Friskförklaringen innebär att brukarna nu kan skrivas ut från covid-19 avdelningen och flytta tillbaka till sitt ordinarie boende.

– Det är positivt att vi nu kan skriva ut våra första brukare och att det har gått relativt snabbt för dem att tillfriskna. Jag vill också passa på att ge en stor eloge till våra fantastiska medarbetare för deras enorma insats med att hålla verksamheten igång i dessa svåra tider, säger Gabriella Rodling, äldreomsorgschef.

Enligt rekommendationer ska brukaren vara symptomfri i 48 timmar för att säkra smittspridning när man kommer hem till sin vanliga avdelning. I Nynäshamns kommun följs det direktiv med god marginal. Äldreomsorgens verksamheter fortsätter även att följa myndigheternas direktiv om att brukare håller avstånd till varandra.

Fortsatt allvarligt läge

Även om några brukare nu kan skrivas ut från avdelningen är läget fortfarande allvarligt.

- Arbetet fortsätter precis som tidigare med att följa våra rutiner när det gäller smittade och misstänkt smittade och de basala hygienrutinerna, vi slappnar absolut inte av. Men det är positivt att vi ser att vår strategi fungerar, säger Gabriella.

Här kan du läsa mer om socialförvaltningens arbete med covid-19.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-04-23

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp