Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-30

Äldreomsorgen startar Covid-19 team

Äldreomsorgen i Nynäshamns kommun startar ett Covid-19 team för att ta hand om personer som smittats av det nya coronaviruset Covid-19 eller som misstänks vara smittade. En särskild vårdavdelning för de som har behov av mer omfattande vård är också förberedd.

Covid-19 team

Covid-19 teamet kommer att bestå av två grupper. En grupp som ska ansvara för personer som bor hemma med hemtjänstinsatser och en grupp som ansvarar för brukare på vård- och omsorgsboende med misstänkt eller bekräftad smitta.

Teamet kommer att vara mobilt och anpassa sig efter de behov som uppstår. Teamet ska bestå av undersköterskor och vårdbiträden som har, eller får, särskild utbildning i smittskydd och skyddsutrustning.

En särskild vårdavdelning öppnas

En särskild vårdavdelning för de som har behov av mer omfattande vård och omvårdnad är också förberedd. Vårdavdelningen finns i Rosengårdens korttidsavdelnings lokaler och är isolerad för att undvika smitta mellan avdelningarna.

Brukare som idag bor på Rosengårdens korttidsavdelning flyttas till tillfälliga korttidsplatser på andra vård- och omsorgsboenden i kommunen. Parallellt med detta pågår även förberedelser med att skapa fler korttidsplatser på bland annat den tillfälligt stängda dagverksamheten Kastanjebacken.

Utökat uppdrag för kommunen

Anledningen till att det nya teamet bildas är att kommunen har fått ett utökat uppdrag från Region Stockholm när det gäller vård av misstänkt och bekräftad smitta av Covid-19. För att kunna hantera sjukdomen så effektivt som möjligt samt med bibehållen kvalitet startas den här verksamheten upp.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-04-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp