Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-24

Test av ny modell för nämndmöten

På kommunstyrelsens sammanträde fredag 27 mars testas en ny modell för genomförande av nämndmöten. Totalt kommer 7 ledamöter att vara på plats under sammanträdet, resten erbjuds att delta via videokonferens. Anledningen till försöket är coronaviruset.

På gemensamt initiativ av kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) och oppositionsrådet Patrik Isestad (S) beslutade gruppledarna för alla partier enhälligt under måndagen att den nya modellen ska testas på fredagens sammanträde. Testet genomförs för att kommunen ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att alla över 70 år ska stanna hemma och att möjliggöra distansarbete så långt det är möjligt. Samtidigt vill kommunen säkerställa att beslut kan fattas utan tekniska svårigheter om bemanningen minskar.

Fredagens sammanträde

Totalt har kommunstyrelsen (KS) 11 ledamöter och 11 ersättare. Vid KS sammanträde på fredag gäller följande:

  • 7 ledamöter är på plats.
  • Ledamöterna har 1 röst var förutom Socialdemokraterna och Moderaterna. S-ledamoten har 3 röster eftersom Socialdemokraterna har 3 ordinarie ledamöter i KS. M-ledamoten har 3 röster – 2 för Moderaterna och en för Liberalerna.
  • Övriga ledamöter erbjuds att delta via videokonferens.

De partier som har ordinarie platser i KS är Moderaterna (M), Liberalerna (L), Centerpartiet (C), Kristdemokraterna (KD), Socialdemokraterna (S), Vänsterpartiet (V), Sorundanet (SN) och Sverigedemokraterna (SD).

Utvärdering

Måndag den 30 mars utvärderas testet på ett gruppledarmöte, då även beslut kan tas om hur fler sammanträden ska hanteras under våren.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp