Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-24

Stödpaket till näringslivet med anledning av coronaviruset

Nynäshamns kommun har beslutat om ett stödpaket till kommunens företagare. Tanken är att åtgärderna ska underlätta för företagen i den tuffa situation som har uppstått med anledning av coronaviruset.

Ett par av de beslutade insatserna är omedelbara yttranden till polisen vid ansökningar om exempelvis uteserveringar för att dessa ska kunna startas upp så fort som möjligt, slopade avbokningsavgifter för kommunala lokaler och uppskjuten planerad tillsyn från Smohf om behov finns.

Några av de möjliga insatser och åtgärder som kommunen jobbar med just nu är längre betaltider, slopade avgifter för markupplåteser samt stopp för påminnelser och krav på fakturor.

» Hela kommunens stödpaket till näringslivet med anledning av Coronaviruset

- För kommunens del är det viktigt att göra så mycket vi bara kan för att behålla vårt näringsliv i dag men även i morgon. Jag är glad och stolt över att vi redan nu hittat en hel del åtgärder för att underlätta för våra lokala företag och att vi gör det i bred partipolitisk enighet, där Nynäshamns intressen och framtid är det vi sätter först. Arbetet kommer dock att fortsätta och jag hoppas att vi alla nu tänker lite extra på att använda oss av våra lokala företag, så att dom faktiskt finns kvar när Corona har blåst förbi, säger Harry Bouveng, kommunstyrelsens ordförande. 

- Jag vill uppmana alla kommun invånare till att hjälpa lokala entreprenörer, genom att handla deras varor och tjänster. Fråga även din granne och de som är äldre på din gata om de behöver hjälp med något. Tillsammans är vi starka.” säger Patrik Isestad, kommunalråd i opposition (S).

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp