Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-18

Harry Bouveng: ”Tack för era insatser”

Här skriver kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) ett brev till kommunens invånare och medarbetare med anledning av coronaviruset.

Jag vill börja med att framföra ett stort varmt tack till er alla som på olika sätt bidrar till att minska smittspridningen och på så sätt skyddar de mest utsatta och avlastar sjukvården. Invånare som följer myndigheternas rekommendationer, omsorgspersonal som gör ovärderliga insatser för våra äldre och utsatta grupper. Inom skolan och förskolan jobbar medarbetare ihärdigt för att barnen ska vara trygga och samtidigt säkerställa undervisningen. Ytterligare verksamheter arbetar med coronaviruset på en mängd olika sätt. Jag känner både stolthet och stort förtroende för våra professionella medarbetare som med stort engagemang arbetar för invånarnas bästa.

Stötta gärna lokala företagare och äldre

Vi påverkas alla på olika sätt av coronaviruset och vi måste förbereda oss på att det kommer att bli en utdragen process. Det är viktigt att vi alla fortsätter på den inslagna vägen och gör vad vi kan för att begränsa smittspridningen och skydda utsatta grupper. Det är också angeläget att vi stöttar dem som behöver stöd. Du kan erbjuda dina nära och kära och grannen hjälp med att exempelvis handla. Det kan vara ett stort och välkommet stöd. Tänk också på att gärna handla lokalt. Många företagare har det tufft just nu och genom att göra inköpen hos våra lokala företagare ger du dem ditt stöd.

Håll dig uppdaterad

Jag vill även uppmana er alla att hålla er uppdaterade. Rekommendationerna kan ändras och nya beslut tas, så ta för vana att regelbundet gå in på sidor med bekräftad information, exempelvis Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats och kommunens samlingssida. På kommunens webbsida finns både information om det som berör de kommunala verksamheterna och länkar till andra viktiga webbplatser.

Jag avslutar med att nämna några åtgärder som kommunen har genomfört:

  • Besöksförbud är infört på vård- och omsorgsboenden samt vissa LSS-boenden.
  • Öppna verksamheter inom omsorgen har tills vidare stängt.
  • Flera externa aktiviteter har ställts in.
  • Nynäshamns gymnasium och Campus Nynäshamn inför undervisning på distans från och med torsdag.

Återigen – ett varmt tack för dina insatser!

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp