Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-17

Distansstudier för elever på gymnasiet och campus

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gick under tisdagen ut med rekommendationen att landets alla gymnasieskolor, högskolor och kommunala vuxenutbildningar går över till studier på distans.
Nynäshamns kommun följer rekommendationerna vilket innebär att Nynäshamns gymnasium och Campus Nynäshamn inför distansundervisning.

Åtgärderna genomförs för att minska smittspridningen och på så sätt skydda de mest utsatta och avlasta sjukvården.

Det gäller i Nynäshamns kommun

Nynäshamns gymnasium och Campus Nynäshamn inför undervisning på distans. Personalen arbetar då som vanligt på skolan och ger eleverna och studenterna uppgifter som genomförs i hemmet. Förhoppningen är att all distansundervisning startar torsdag 19 mars. Alla studenter och elever utom gymnasiesärskolans stannar hemma från onsdag 18 mars.

Detaljerad information

Detaljerad information om distansundervisningen kommer från respektive skola. Om du har frågor om hemundervisningen ska du i första hand kontakta din eller ditt barns mentor.

Förskolor och grundskolor har fortsatt öppet

Folkhälsomyndighetens rekommendation är i dagsläget att förskolor och grundskolor har öppet som vanligt. Sveriges kommuner har ett ansvar att säkerställa omsorgen, därför planerar Nynäshamns kommun för hur barnomsorgen ska fungera om rekommendationerna skulle ändras och förskolor och grundskolor stängs.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp