Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-03-04

Kommunens arbete med anledning av coronaviruset

Måndagen den 2 mars beslutade kommunledningsgruppen att anta en handlingsplan för hanteringen av coronaviruset. I samband med det har kommundirektören gett förvaltningarna i uppdrag att ta fram kontinuitetsplaner för att säkerställa verksamheterna vid en eventuell ökad smittspridning i samhället.

Kommunen har sedan rapporterna om coronaviruset kom aktivt deltagit i stockholmsregionens samordnade arbete och följer rekommendationerna i länets gemensamma samverkansorgan – Samverkan stockholmsregionen samt från Folkhälsomyndigheten.

I dagsläget är rekommendationen till allmänhet och medarbetare att leva som vanligt och gå till jobb eller skola om man inte har några symtom samt att följa utvecklingen via Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Eftersom läget i regionen kan komma att förändras följer kommunen dagligen lägesbilder, rapportering och kommunikationssamordning inom regionen där målet är att hantera nuvarande situation med så små störningar som möjligt för organisationen och samhället i stort.

Kommundirektören har initierat en arbetsgrupp som följer läget och tar fram beslutsunderlag för ledningen. Gruppens huvuduppgift är omvärldsbevakning och stöd till förvaltningar och ledning i arbetet med kontinuitetsplaneringen. Gruppen består i dagsläget av kommunens säkerhetschef, folkhälsostrateg, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS), kommunikationschef, personalchef, kanslichef barn och utbildningsförvaltningen samt chef för kontaktcenter.

På kommunens webbplats www.nynashamn.se/coronavirus finns samlad information om coronaviruset som uppdateras kontinuerligt. Riktad information har gått ut till specifika målgrupper så som vårdnadshavare och anhöriga till brukare på vård- och omsorgsboenden och LSS-boenden.

Text: Emma Ny

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp