Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-06-17

Nytt äldreboende upphandlas

Socialnämnden har beslutat att upphandla ett nytt vård- och omsorgsboende i Nynäshamns tätort med mellan 50-60 nya platser som ska vara klart senast år 2025. Men först måste även kommunstyrelsen behandla frågan.

På sammanträdet den 16 juni beslutade socialnämnden om upphandlingen av det nya äldreboendet. Det nya boendet ska innehålla mellan 50-60 vård- och omsorgsplatser i Nynäshamns tätort, med lämpligt avstånd till kollektivtrafik och service. Det är både byggnationen och driften av äldreboendet som ska upphandlas och alltihop beräknas vara klart senast år 2025.

Bakgrunden till att ett nytt vård- och omsorgsboende behöver byggas är att befolkningsutvecklingen pekar mot att det framöver kommer behövas fler omsorgsplatser. Åldersgruppen över 80 år förväntas öka kraftigt fram till år 2028.

Kommunen köper vårdplatser

Upphandlingen är en så kallad driftentreprenad, vilket innebär att kommunen förbinder sig att betala för vård- och omsorgsplatserna under en viss tid med en option på en förlängning av tiden. Detta innebär att kommunen varken äger, hyr eller bygger byggnaden. Kommunen kommer inte heller att driva omsorgen.

I upphandlingen av det nya äldreboendet kommer kommunen ställa krav på kvalitet som till exempel värdegrundsarbete, ledning och stöd, lokaler/utemiljö, kost/måltider och aktiviteter.

Det händer nu

När även Kommunstyrelsen behandlat frågan är nästa steg att socialförvaltningen tar fram ett förfrågningsunderlag och därefter annonserar efter en operatör som ska driva det nya vård- och omsorgsboendet. När upphandlingen är klar kan byggnationen inledas.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-17

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp