Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-06-09

Nynäshamn beviljas 8,2 miljoner för hållbar utveckling

Nynäshamns kommun beviljas 8,2 miljoner kronor från Europeiska socialfonden för ett projekt tillsammans med det lokala näringslivet inom området hållbar utveckling. Projektet kommer att medverka till en bättre lokal livsmedelsförsörjning genom utbildningsinsatser och en digital plattform för gröna företag, livsmedelsföretag och besöksnäring.

Foto: Scandinav/ Calle Bredberg

Foto: Scandinav/ Calle Bredberg

Projektet, som startar den 1 september i år, kommer att genomföra utbildningsinsatser inom områden som till exempel hur man ska kunna transformera företagens nuvarande processer och system till moderna digitala tjänster och lösningar. Eller olika lösningar och kompetensutvecklingsinsatser för hållbar personalförsörjning för ett eller flera företag tillsammans. Utbildningarnas innehåll bestäms tillsammans med de lokala företagen och kommer att tillhandahållas av bland andra Campus Nynäshamn.

Ny digital plattform

För att möjliggöra dialog, utbildningsinsatser, gemensam planering av logistik och personalpool för lokala företag kommer även en digital plattform tas fram inom ramen för projektet. Den digitala plattformen är också en möjlighet att visa upp sig för alla kommunens invånare eller mot besöksnäringen med vad som finns att tillgå i form av lokala varor och tjänster.

- Det känns jätteroligt att vi har beviljats pengar till det här projektet. I takt med en ökad globalisering av ekonomin och inte minst utifrån den pandemi som vi är i just nu ökar trycket på förändring och utveckling i arbetslivet. En förstärkning av kunskap hos arbetskraften är nödvändig för att vi ska stå väl rustade inför de demografiska förändringarna som innebär att allt fler måste försörjas av färre, säger Harry Bouveng, kommunstyrelsens ordförande.

75 företag omfattas

Totalt kommer 75 lokala företag att omfattas av projektet som ägs och drivs av Nynäshamns kommun. Det är redan 15 företag som har tackat ja till att vara med i projektet och den som är intresserad av att vara med kan gärna höra av sig till Nynäshamns kommun.

EU-flagga med texten Europeiska Socialfonden

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-17

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp