Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-06-09

Ännu en last med containrar till Norvik - denna gång på räls

Ännu en historisk dag i Stockholm Norvik Hamn. I dag anlände det allra första containertåget till hamnen.

Ännu en last med containrar har anlänt till Stockholm Norvik Hamn. Denna gång på räls. Vi frågade Hutchison Ports som driftar den nya hamnen hur det går. Så här sa Lawrence Yam, Sverigechef på Hutchison Ports.

”We are very pleased to see the first train at our new container terminal. We look forward to many more and a continuous development of the rail connections to Norvik.”, says Lawrence Yam, CEO Hutchison Ports Stockholm.

”Vi är mycket nöjda med att se detta första tåg på vår nya containerterminal. Vi ser fram emot många fler och en kontinuerlig utveckling av järnvägsförbindelserna till Norvik”, säger Lawrence Yam, Sverigechef på Hutchison Ports.

I och med den direkta kopplingen med järnväg från Norvik till stambanan kopplas hela Sverige samman med hamnen. Det gröna alternativet som järnvägen möjliggör främjar ytterligare Norviks position som miljövänlig hamn med framtiden i sikte.

Genom de ankommande tågen med exportcontainers varje vecka kan även ett balanserat flöde av import transporteras med avgående tåg. Detta tillhandahåller en kostnadseffektiv och miljövänlig hinterlandtransport för både importörer och exportörer. Ytterligare värde ligger i det schemalagda avgångarna som gör att transportörer och varumottagare enklare kan planera sina transporter och resurser.

Vi noterar denna dag som ännu en historisk dag i hamnen, och gläds med Hutchison Ports till ännu en lyckad leverans av containrar. Stort varmt tack för fina bilder på det allra första tåget och intressant samtal. Det är alltid lika spännande att i kontakter med olika företag få en bild av verksamheten. På Hutchison Ports arbetar nu cirka 30 personer.

Text: Lena Hentschel

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp