Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-05-26

Fortsatt uppåt för Nynäshamns företagsklimat

Företagsklimatet i Nynäshamn får även i år bättre betyg och ökar mest bland Södertörnskommunerna. Det visar Svenskt näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet.

I Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger företagen sin syn på det lokala företagsklimatet. Nittiotvå Nynäshamnsföretagare har svarat på enkäten som bland annat ställer frågor om kommunala tjänstemäns och politikers attityder till företagande, kommunens service till företagen och förutsättningar för att driva företag.

Resultaten visar att företagen ger Nynäshamn ett bättre betyg

Det sammanfattande omdömet landar i år på 3,10 på en sexgradig skala vilket är det högsta betyget sedan 2011. Nynäshamns kommuns värde höjs från förra året, då det låg på 3,0. Det kan jämföras med rikssnittet som sjönk från 3,42 till 3,37. Nynäshamn har också den största ökningen bland kommunerna på Södertörn när det gäller det sammanfattande omdömet om företagsklimatet.

Områden där Nynäshamn får bättre omdömen är bland annat mobilnät och bredband, vägnät och tågförbindelse samt tillgång till kompetens.

Företagen i fokus

Näringslivets förutsättningar är en fortsatt prioriterad fråga för Nynäshamns kommunorganisation. Den strategi för bättre företagsklimat som arbetades fram under 2019 har nu resulterat i en första Handlingsplan. Här har kommunen samlat en rad aktiviteter och åtaganden som är tänkta att bidra till bättre förutsättningar för Nynäshamnsföretagen. Du kan läsa mer om handlingsplanen vi länken Företagen i fokus, under rubriken Länkar.

- Det är fantastiskt kul att arbetet för ett bättre företagsklimat även syns i Svenskt näringslivs mätning. Jag ser en stor skillnad från 2015 när jag började som näringslivschef. Näringslivsfrågorna har en helt annan tyngd och finns idag som en naturlig del i kommunledningen. Vi har en ny strategi för ett bättre företagsklimat, en handlingsplan som följs upp löpande och en intern styrgrupp för näringslivsfrågorna. Det är mycket kvar att göra men nu har vi en struktur för förbättringsarbetet och vi är på rätt väg, säger kommunens näringslivschef Jonas Karlsson.

Graf som visar omdömet från företagen

Källa: Svenskt Näringsliv

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-05-26

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp