Lyssna på sidan Lyssna

2020-04-27

Företagen sköter sig föredömligt

I helgen gjorde Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (Smohf) tillsyn på flera av Nynäshamns restauranger och serveringar, för att se så att företagen genomför åtgärder för att minska smittspridningen i enligt med de nya reglerna och det ser bra ut.

- Det ser bra ut, det finns många kreativa lösningar för att följa Folkhälsomyndighetens regler för att undvika trängsel och ett stort intresse hos företagarna att få råd. Dessutom ser man att kunderna tycker att det är intressant att vi är ute, säger Margareta Jonsson på Smohf.

Lösningar inspektörerna träffade på var bland annat att man helt enkelt vickat ned borden i vartannat bås så att det inte gick att sätta sig där, andra hade de satt upp reserveratskyltar på vissa bord och många hade tagit bort antalet stolar.

- Det är kul att se att företagarna har tänkt till, säger Margareta.

Smohf kommer sannolikt att göra fler riktade inspektioner och i sin dagliga verksamhet med kontinuerliga inspektioner tar de också upp reglerna kring corona och hindrande av smittspridning.

Nynäshamns kommunen hoppas också att ännu fler företag sätter upp informationsmaterial om att tvätta händerna, stanna hemma om man har symptom och hålla avstånd. Allt för att vi tillsammans ska minska smittspridningen.

Informationsmaterial finns att ladda hem via länkarna nedan.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-04-27

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp