Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-02-27

Stort intresse för Hälsofrämjande arbetsliv

Just nu pågår projekt Hälsofrämjande arbetsliv i kommunerna Nynäshamn och Järfälla. Projektet, med sina hälsofrämjande utbildningar, har nu nått ut till 468 medarbetare - och snart är det dags att sprida metoden till andra organisationer.

- Det är ett stort intresse för utbildningarna vilket känns jättekul! Vi har hittills nått ut till 468 personer i Nynäshamn och Järfälla. Vi märker redan ett ökat engagemang i organisationerna i hälsofrämjande frågor. Målet är att projektet ska utbilda all personal och därigenom bidra till hälsosamma arbetsplatser där medarbetarna behåller sin hälsa och kan stanna längre i arbetslivet, säger Rosario Ali, projektledare.

OSA-dialogen - en hälsofrämjande metod

Projekt Hälsofrämjande arbetsliv består av ett antal utbildningar som ska ge kommunens medarbetare kunskap och verktyg att arbeta mer hälsofrämjande. Den största utbildningen är den nya hälsofrämjande metoden som kallas för OSA-dialogen - som innehåller ett antal verktyg för att skapa attraktiva arbetsplatser med friska och engagerade medarbetare.

Hälsofrämjande arbetsliv ger även chefer fördjupad kunskap i arbetsmiljö, hälsofrämjande ledarskap och hur chefer tidigt kan upptäcka tidiga tecken på ohälsa.

Snart tillgänglig för fler

Den som är intresserad av den hälsofrämjande metoden kommer snart kunna ta del av den största delen OSA-dialogen.

- OSA-dialogen passar för både kommuner, företag och andra organisationer. Metoden kommer att finnas som en digital utbildning men exakt när detta är klart vet vi inte riktigt än, säger Rosario Ali.

Redan nu kan den som är intresserad läsa mer om projektet på den här sidan.

Om projekt Hälsofrämjande arbetsliv

Nynäshamns kommun, Järfälla kommun och Centrum för arbets- och miljömedicin har beviljats 27,5 miljoner från Europeiska socialfonden för att arbeta med projektet Hälsofrämjande arbetsliv.

Projektet omfattar 2000 projektdeltagare fördelat på de två kommunerna. Projektet startade i september 2018 och pågår till december 2021.Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-02-27

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp