Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-12-11

Två nya priser till Nynäshamns näringsliv

Under 2020 års upplaga av Näringslivets galafest den 21 mars, delas två nya priser ut. Årets Hållbarhetspris och Årets Nynäshamnsambassadör.

Som tidigare delas priserna Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Nybyggare, Årets Butik och Årets Butiksmedarbetare ut av Företagarna Nynäshamn respektive Stadskärneföreningen. Tillkommer gör nu två nya priser som Nynäshamns kommun delar ut.

Årets Hållbarhetspris

tilldelas ett företag eller företagare som med sina insatser har bidragit till eller upprätthållit en ekologisk och miljömässig hållbarhet, en hållbar resursanvändning eller ett välmående samhälle utifrån hållbarhetsmålens definitioner. Den/de ska kunna tjäna som gott exempel och inspiration för fler i Nynäshamns kommun.
Premieras gör insatser:
- som kan tjäna som goda exempel, nu och i framtiden.
- kännetecknas av kreativitet, nytänkande och framåtanda.
- präglas av engagemang och handlingskraft.

Priset tillkommer efter ett initiativ från Miljöpartiet i Nynäshamn.

Priset Årets Nynäshamnsambassadör

ges till ett företag eller företagare som i sin gärning och sitt engagemang varit en god ambassadör för Nynäshamns kommun som plats. Någon som står upp för och är stolt över sin kommun och som i dess bästa mening verkligen gillar Nynäshamn!

Vinnarna utses av näringslivsstaben på Nynäshamns kommun tillväxtavdelning, men vem som helst kan nominera ett företag eller företagare via [Näringslivets galafests webbsida].

Årets Kulturbefrämjare, som kommunen tidigare delat ut vid Galafesten, delas numera ut under Kulturveckan. Priset Årets Turismbefrämjare ersätts med Årets Nynäshamnsambassadör, ett pris som dels inte är branschspecifikt, och dels går i linje med kommunens strävan efter att öka ambassadörskapet för Nynäshamns kommun som plats.

- Grymt kul att vi i år har två nya priser, det känns som en nödvändig och viktig förnyelse. Det finns så många goda förebilder i Nynäshamns näringsliv som vi vill lyfta upp. De nya priserna bidrar till att sätta tydligt fokus vilket vi hoppas skapar mer engagemang och positiva krafter kring hållbarhet och stolthet över platsen Nynäshamns kommun, säger Jonas Karlsson, näringslivschef.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-12-11

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp