Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-10-03

Besök hos Per Isaksson som driver WebCenter i Nynäshamn

Per Isaksson ville veta mer om hur mätningen i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet går till så vi bokade in ett besök hos Webcenter på Lövlundsvägen, för att få möjlighet att berätta mer och räta ut eventuella frågetecken. Till mötet kom även Paulin Sunesson, centrumutvecklare i Nynäshamns Stadskärneförening.

Jonas Karlsson, Per Isaksson och Paulin Sunesson

Svenskt Näringsliv besökte nyligen Nynäshamn för att gratulera till att kommunen klättrat 48 placeringar i den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Som vi berättade för Per baseras rankingen på att 200 lokala företag tillfrågas om att svara på en enkät om kommunens service till näringslivet inom ett antal områden, såsom tillämpning av lagar och regler, konkurrens från kommunen, attityder till företagande, infrastruktur med mera. Svaren på enkäten vägs sedan ihop med statistik om kommunen till ett sammanfattande omdöme om företagsklimatet. Vi ser att Svenskt Näringslivs mätning är ett bra verktyg för att se om vi rör oss i rätt riktning men det är absolut inte det enda verktyget vi arbetar med. Vi för en ständig dialog med våra företagare om vad kommunen behöver göra för att förbättra företagsklimatet i Nynäshamn.

Då kommunens arbete för ett levande centrum med en attraktiv stadskärna till stor del görs i samarbete med handlarna och fastighetsägarna i centrum bjöds även Paulin Sunesson, Nynäshamns Stadskärneförening in. En fråga som Per tog upp med Paulin är hur vi kan jobba för att öka tryggheten för såväl innevånare som näringsidkare i och kring centrum. Kloka tankar som vi tar med oss för att se om det är ett tema vi kan lyfta in när vi planerar för framtida företagsträffar.

Mycket hårt arbete återstår innan Nynäshamn blir utnämnd till Sveriges företagsvänligaste kommun och/eller koras för Sveriges bästa stadskärna. Men det är inte bara målet som räknas, det är även resan dit. Ska vi kunna möta de krav på service som ställs av våra invånare och besökare, behöver kommun och näringsliv samverka, för att skapa ett bättre företagsklimat.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-10-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp