Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-10-02

Många vill vara med och utveckla Nynäshamn

För en tid sedan bjöd Nynäshamn in till en kväll med information om aktuella samhällsbyggnadsprojekt och hur kommunen arbetar med markanvisningar. Inbjudan riktade sig till företag som vill vara med och utveckla Nynäshamn genom att bygga bostäder och utveckla verksamhetsmark när Nynäshamn växer.

Över 30 aktörer kom till Folkets Hus den 26 september, och intresset för att vara med och utveckla kommunen var stort. Responsen gläder oss för det är i samverkan vi kan skapa en hållbar tillväxt.

Efter att Jonas Karlsson, näringslivschef i kommunen, hälsat alla välkomna, berättade Mikael Gustafsson, planeringschef, och Caroline Thunström, mark- och exploateringschef, vad som är på gång i kommunen. Exempel är förtätningar i centrala Nynäshamn, kommande markanvisningar och planerade verksamhetsområden men även stora omfattande planer som förtätning av de södra och centrala delarna av Ösmo.

Självklart var information om byggnationen av Sveriges nya moderna godshamn – Stockholm Norvik Hamn – även men i kvällens program. Stockholms Hamnars projektchef, Magnus Sjöberg, berättade om de möjligheter som hamnen ger. Inte bara för Nynäshamn och på Södertörn, utan för hela Stockholm – Mälarregionen.

En annan aktör som tog plats på scen var Carl-Magnus Roald, Magnolia Bostad, som nu bygger ”Fyren” som kommer att ge den framväxande stadsdelen Telegrafen ca 465 bostäder intill köpcentret Sjötelegrafen.

Totalt handlar det om investeringar för flera miljarder kronor i infrastruktur, verksamhetsmark och exploatering av ny bostadsområden framöver. Vi tror på den växtkraft som finns i Nynäshamn.

- Syftet med kvällen var att utveckla relationerna, stärka samarbetet och informera aktörerna om kommande utvecklingsprojekt. Att mötas och diskutera aktuella frågor skapar större kunskap om varandras roller och villkor, vilket ökar förståelsen mellan kommunen och företagarna, säger Jonas Karlsson, näringslivschef.

Stort varmt tack till alla som kom!

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-10-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp