Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-09-24

Företagarna ger kommunen högsta betyget på åtta år

Företagsklimatet i Nynäshamn får bättre betyg. Det visar Svenskt näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet. Områden där kommunen fått förbättrat omdöme är bland annat vår attityd, vår service och dialogen mellan kommunen och företagen. Nynäshamn klättrar också hela 48 placeringar i Svenskt näringslivs ranking av kommuners företagsklimat.

I Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger företagen sin syn på det lokala företagsklimatet. Nynäshamnsföretagare får möjlighet att svara på enkäten som bland annat ställer frågor om kommunala tjänstemäns och politikers attityder till företagande, kommunens service till företagen och konkurrens från kommunala verksamheter.

Företagen ger Nynäshamn högre betyg

Det sammanfattande omdömet landar i år på 3 på en sexgradig skala vilket är det högsta betyget sedan 2010. Områden där Nynäshamns kommun fått förbättrat omdöme är bland annat vår attityd till företagande, vår service till företagen och dialogen mellan kommunen och företagen.

Länk till Svenskt Näringslivis nyhetlänk till annan webbplats

Länk till Svenskt Näringlisvis sida om Företagsklimatsmätningenlänk till annan webbplats

- Det är fantastiskt roligt att arbetet för ett bättre företagsklimat syns i Svenskt näringslivs mätning. Näringslivsfrågorna har fått klart större tyngd än tidigare, säger kommunens näringslivschef Jonas Karlsson. Det systematiska förbättringsarbetet kring bland annat vår myndighetsutövning ger resultat. Det visar också servicemätningen Insikt.

Insikt mäter kundnöjdheten hos de företag som varit i kontakt med kommunen i ett myndighetsärende. Kommunens övergripande nöjd-kund-index landade på 71, vilket är ett högt betyg enligt betygsskalan (maximalt betyg är 100).

Ny energi till arbetet

Resultat ger kommunorganisationen kraft att fortsätta arbetet för ett bättre företagsklimat. Under året deltar Nynäshamn i Svenskt näringslivs utvecklingsprogram. För att få delta krävs att näringslivsfrågor är högt prioriterade. Läs mer om utvecklingsprogrammet.

I juni tog kommunfullmäktige beslut om ”Strategi för ett bättre företagsklimat i Nynäshamns kommun”. Strategin är framtagen i samarbete med bland annat företagarföreningar, representanter från näringsliv och nyinrättade näringslivsberedningen.

- Hela kommunorganisationen ska nu aktivt arbeta med att skapa förutsättningar för företagen och överträffa deras förväntningar vad gäller bemötande, service och attityd, berättar Jonas Karlsson vidare. Implementeringen av strategin är i full gång och till våren kan vi presentera en handlingsplan för vägen mot ett bättre företagsklimat.

Läs mer om strategi för ett bättre företagsklimat.

- Vi behöver vara fler som driver på, ställer krav och sprider kunskap om vad som behöver göras och vad som faktiskt görs. Vi fortsätter förbättringsarbetet, kommunicerar löpande ut om det som görs. Kontakta mig gärna med idéer, synpunkter, inspel och förslag, säger Jonas Karlsson.

Text: Nina Munters

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-09-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp