Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-05-21

Bättre betyg för Nynäshamns företagsklimat

Företagsklimatet i Nynäshamn får bättre betyg. Det visar Svenskt näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet. Områden där kommunen fått förbättrat omdöme är bland annat våra attityder, vår service och dialogen mellan kommunen och företagen.

I Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger företagen sin syn på det lokala företagsklimatet. Tvåhundra Nynäshamnsföretagare får möjlighet att svara på enkäten som bland annat ställer frågor om kommunala tjänstemäns och politikers attityder till företagande, kommunens service till företagen och konkurrens från kommunala verksamheter.

Resultaten visar att företagen ger Nynäshamn ett bättre betyg

Det sammanfattande omdömet landar i år på 3 på en sexgradig skala vilket är det högsta betyget sedan 2011. Det innebär att Nynäshamns kommuns värde höjts från förra året, då det låg på 2,73. Det kan jämföras med rikssnittet på 3,42.

Områden där Nynäshamns kommun fått förbättrat omdöme är bland annat våra attityder till företagande, vår service till företagen och dialogen mellan kommunen och företagen.

- Nynäshamns kommun har varit tydliga i att företagsklimatet är en prioriterad fråga. Den uttalade målsättningen och deras ansträngningar för att förbättra dialogen med företagen återspeglar sig i vår undersökning. Men kommunen har mycket arbete kvar, säger Svenskt Näringslivs projektledare Jessica Drugge.

- Det är fantastiskt kul att arbetet för ett bättre företagsklimat även syns i Svenskt näringslivs mätning. Jag ser en stor skillnad från 2015 när jag började som näringslivschef. Näringslivsfrågorna har en helt annan tyngd och finns idag som en naturlig del i kommunledningen och de samtal som förs där. Vi vet att det finns mycket mer att göra men dagens resultat ger oss energi och en bekräftelse på att vi är på rätt väg framåt, säger kommunens näringslivschef Jonas Karlsson.

Kommunen deltar i Svenskt näringslivs utvecklingsprogram

Nynäshamns kommun är tillsammans med sex andra kommuner i landet utvalda till Svenskt näringslivs utvecklingsprogram för ett bättre företagsklimat som pågår under 2019. För att få delta krävs att näringslivsfrågor är högt prioriterade. Vid programmets slut ska samtliga kommuner ha startat genomgripande förändringar som ska stärka det lokala företagsklimatet. Läs mer om Svenskt näringslivs utvecklingsprogram.

Förbättrat resultat även i servicemätningen Insikt

Nynäshamns kommun har även gått framåt i servicemätningen Insikt. Insikt mäter kundnöjdheten hos de företag som varit i kontakt med kommunen i ett myndighetsärende. Kommunens övergripande nöjd-kund-index landade på 71, vilket är ett högt betyg enligt betygsskalan (maximalt betyg är 100). Läs mer om de senaste resultaten från mätningen Insikt.

Text: Linnea Gustavsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-21

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp