Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-05-20

Företagsbesök hos Svea Yrkes och Profilkläder

I Kalvö industriområde ligger Svea Yrkes och Profilkläder. Butiken är fylld med arbetskläder och verktyg. Vi ville veta mer om verksamheten som expanderar.

Från vänster: Daniel Adborn (L) och Jonas Karlsson från Nynäshamns kommun, Leif Jansson från Svea Yrkes och Profilkläder samt Harry Bouveng (M) från Nynäshamns kommun.

Leif Jansson driver Svea Yrkes och Profilkläder i Kalvö industriområde sedan elva år tillbaka. Besöket började med en rundtur i butiken som är fylld med arbetskläder och verktyg för en lång rad olika yrken.

Leif berättar att han ingått partnerskap med Swedol – ett självklart val med anledning av att Stockholm Norvik Hamn byggs. Hamnbyggnationen har ökat omsättningen i butiken. Sortimentet är tillgängligt även för privatpersoner. Något som många små företag, privatpersoner och föreningar uppskattar då det möjliggör köp av enstaka plagg efter behov. Här finns även möjlighet att få sin logga tryckt, eller att få en logga för den som inte redan har. På övervåningen finns ett ”showroom” fyllt med presentartiklar till anställda eller kunder. Även här går att ordna med personligt tryck om man så vill.

När butiken öppnade var de i stort sett ensamma om att erbjuda profilkläder. Etableringen har fallit väl ut och numera finns flera aktörer på marknaden. På frågan om konkurrens, berättar Leif att det är en växande marknad. Något som också resulterat i Leif öppnat ytterligare en butik i Haninge.

Något som Leif har synpunkter på infarten till Kalvö industriområde. Han önskar en bättre trafiklösning genom en rondell. Något som Trafikverket motsätter sig. Nynäshamns kommun har löpande diskussion med Trafikverket om väg 73 och parterna skrev förra året en avsiktsförklaring om förbättringar som bland annat rör Teknikervägens anslutning till 73:an. Frågor kring trafik och transporter är något som har varit, och är, mycket aktuellt.

Stort tack för besöket!

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-20

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp