Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-05-14

Möt Årets Unga Företagare i Nynäshamn

För en tid sedan dukades Folkets Hus för fest. Röda mattan rullades ut inför näringslivets årliga galakväll. Scenen fylldes av företagare som tog emot sina utmärkelser, men pristagaren för Årets Unga Företagare 2018 kunde tyvärr inte vara på plats. Äntligen får vi träffa honom!

Andreé Arnberg

De prestigefulla priserna för Årets Företagare och Årets Unga Företagare delas ut av Företagarna Nynäshamn. Men när Årets Unga Företagare avslöjades lördagen den 6 april fanns tyvärr inte Andreé Arnberg, Krafton AB, på plats för att ta emot priset då han befann sig på resande fot.

Så vem är Andreé Arnberg? Vi bokade in ett företagsbesök för att ta tempen på Årets Unga Företagare, som drivit elinstallationsföretaget Krafton i fem år med en stadig tillväxt i både omsättning och i antal anställda.

”Ett föredöme för andra unga blivande företagare” var Företagarna Nynäshamns motivering när de korade Andreé Arnberg som vinnare till utmärkelsen. Att just Andreé Arnberg blev Årets Unga Företagare förstår vi efter vårt möte med denna unga företagare som tillsammans med sin bror William och kusin Oliver nu som bäst förbereder Krafton för att växa - både i omsättning och till antal anställda. Ove Sandberg, som tyvärr ej kunde närvara under mötet, har också varit en nyckelperson till företagets snabba tillväxt och framgång som samt står som blivande delägare tillsammans med Andreé och William. 

På frågan vad som är företagets största tillväxthinder är svaret; att hitta rätt arbetskraft.

Krafton söker elektriker

Med en stadig orderstock år framåt söker de nu främst erfarna elektriker. När det inte finns färdigutbildade erfarna elektriker att få tag på men man ändå vill försöka växa som företag, vad gör man då? Andreé, William och Oskar drar sig inte för att även ta in praktikanter. Och eftersom alla praktikanter efter avslutad utbildning sedan fått jobb i företaget känns det som ett vinnande koncept för framtiden.

Andreé arbetar målmedvetet framåt och siktar på att bli Årets Företagare nästa år!

Från vänster: Jonas Karlsson och Daniel Adborn (L) från Nynäshamns kommun, William Arnberg, Andreé Arnberg och Oliver Arnberg från Krafton AB samt Harry Bouveng (M) från Nynäshamns kommun.

Utmärkelsen Årets Unga Företagare ges till en företagare under 35 år som är en förebild för andra, driver ett framgångsrikt företag och som under året utfört en prestation utöver det vanliga.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-26

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp