Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-04-17

Näringslivsberedningen besöker Torö Lanthandel och Bageri

Delar av Näringslivsberedningen besökte tillsammans med Tillväxtavdelningen och Planeringsavdelningen Torö Lanthandel och Bageri. Vi diskuterade hur området runt butiken skulle kunna utvecklas, för att bli mer trafiksäkert och trivsamt.

Från vänster: Håkan Svanberg (M) och Patrik Isestad (S) och Mikael Gustafsson från Nynäshamns kommun, Mia Funk från Torö Lanthandel & Bageri, Jonas Karlsson, Bengt-Göran Pettersson (KD) och Tommy Cumselius (M) från Nynäshamns kommun samt Arne Funk från Torö Lanthandel & Bageri.

Det var ett bra samtal över en kopp kaffe om de satsningar som ägarna, Mia och Arne Funk, gjort för att utveckla servicen i lanthandeln. Satsningar som gjort platsen till ett attraktivt besöksmål, något som vi kan tacka och gratulera Mia och Arne för.

Många spännande planer med konkreta idéer om platsen diskuterades under besöket som skedde med anledning av att Trafikverket begärt rivning av lanthandelns veranda - en veranda som lanthandeln byggt just för att öka säkerhet och tillgänglighet för sina kunder. Sänkt hastighetsgräns, bättre belysning, trafikmidja, skyltar, kamera för att få ner hastigheten på Torövägen förbi lanthandeln var förslag som diskuterades.

Det är markägare och väghållare som ansvarar för tillgängligheten på allmänna platser. Här finns möjlighet att hitta samverkansformer mellan kommunen som äger mark i området och Trafikverket som är väghållare för att förbättra förutsättningarna att driva verksamhet på platsen.

Trafikverkets beslut om rivning av verandan är överklagat och ligger nu för bedömning hos Länsstyrelsen, som ännu inte uttalat sig i ärendet. Kommunen för regelbundet diskussioner med både Trafikverket och Länsstyrelsen i olika infrastrukturfrågor. Kontakt kommer att tas för att diskutera frågan.

På platsen finns - förutom lanthandel - en tankstation, en återvinningsstation, en busshållplats och postlåda. Även en förskola och en hembygdsgård finns i närområdet. Så det finns all anledning för kommunen och Trafikverket att tillsammans fundera kring trafiksäkerhetshöjande åtgärder i området.

Satsningar på tillgänglighet och kvalitet skapar trivsel och trygghet i vårt gemensamma uterum. Vi vill ju att man tryggt och säkert skall kunna ta sig till platser runt om i kommunen. Särskilt till platser som många besöker. Ur ett näringslivsperspektiv vill kommunen naturligtvis förbättra förutsättningarna att driva verksamhet på platsen.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp